Санитар в шуменската болница се поблазни да изтегли 200 лева

...
Санитар в шуменската болница се поблазни да изтегли 200 лева
Коментари Харесай

Осъдиха санитар, точил от карта на болен

Санитар в шуменската болница се поблазни да изтегли 200 лв. от картата на пациент, само че беше открит и към този момент е осъден от Окръжния съд в Шумен. 39-годишният Иса Е. признал виновност и сключил съглашение с прокуратурата. Магистрати са одобрили условно наказване от 6 месеца затвор при 3-годишен изпитателен период, оповестяват от пресслужбата на съда.
Кражбата, която приключи и с освобождение от работа, стана през октомври т.г. Тогава пенсионер на 72 година от село Мараш, настанен в шуменската болница, доверчиво помолил санитаря да му изтегли пари от дебитната карта. Служителят приключил работа, само че с изключение на указаната сума, дръпнал и 200 лв. за себе си. Не подозирал, че притежателят на картата получава SMS-и за всяка изтеглена сума.

Веднага след приемане на известието, пациентът уведомил полицията и крадецът бил оголен стремително. Помогнал и запис от камера в болничното заведение.
Определението на съда е дефинитивно. Освен че незабавно е върнал парите, някогашният санитар дължи и 409 лв. деловодни разходи.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР