Сънищата са характерни за фазата на дълбокия сън. Всеки сънува,

...
Сънищата са характерни за фазата на дълбокия сън. Всеки сънува,
Коментари Харесай

Как сънищата ви разкриват потиснатите желания?

Сънищата са присъщи за етапа на дълбокия сън. Всеки сънува, като постоянно сънищата ни навестяват повече от един път на нощ. Помните ли какво сте сънували? Търсите ли смисъла на сънищата в съновник? Същото са правили хората в Древен Египет, основали книга за съновиденията, чиято цел е била да разкрие посланията, които боговете изпращат на хората  чрез съня. 

Древните римляни пък гадаели бъдещето по съня. Реално оракулски ли са сънищата и открехват ли завесата към бъдещето, или са плод на мислите, делника, предишното и потиснатите ни стремежи? Фройд поддържа тезата, че сънищата са отражение на тайните ни стремежи, в тях се оглеждат фантазиите, от които сме се отказали, задачите, които не сме достигнали, желанията, които сме потиснали по време на будуването.
Какво значат 9-те най-често сънувани сънища?
Сънищата могат да кажат доста за това, което се случва в мозъка ни и това, което ни чака. Психологът Кармен Хара изясни пред Daily Mail...

Изследователят на сънища в Калифорнийския университет Г. Домхоф твърди, че „ сънищата имат психическо значение като уголемение на нашите будни мисли и терзания “. Те постоянно са продължение на мислите, на паниките и очакванията. Сънувайки, можем да разгадаем проблем, който ни преследва, да открием отговор на въпросите, които не смеем да си зададем будни, да дешифрираме скритите си стремежи, които в будно положение отхвърляме и пред света, и пред себе си.

Сънищата са нашите астрални пътувания, мистерията, която желаеме да разбираем. Те могат да ни оказват помощ да разкрием какво в действителност желаем.

Какви са потиснатите ви стремежи, в случай че сънувате:
сняг – колкото по-трудно виждате пред прехвърчащите снежинки, толкоз повече в живота потискате неприятните истини, които не смеете да погледнете в очите и да признаете пред себе си. Снежните преспи, в които затъвате, са знак на потиснатото предпочитание за развиване и смяна и изборът да тъпчете на едно място, въпреки това да не ви прави щастливи. буря, неприятно време – гневни сте, само че преглъщате гнева си и стискате устни и това се отразява на съня ви – там има стихии, които заменят тишината в действителния свят. жега – секрети, които ви изгарят от вътрешната страна и които желаете да споделите – това е символиката на този сън. стълба или нанагорнище, асансьор – разкрива потиснатото ви предпочитание да вървите нагоре в кариерата. падане, проваляне – разкрива потиснатите ви страхове от неуспех, както и несигурността ви. къща, двор, блок – в съня сочат скритата фантазия за дом, семейство или за смяна на фамилните взаимоотношения. голо тяло – разкрива потисната половост, позор да разкриете и разголите себе си – освен тялото, само че и душата си. пречки пред вас като порти, огради, стени, прозорци, пропасти, дупки и така нататък – разкриват тайните ви страхове от другите, които могат да ви провалят, спънат по пътя или от тези, от които зависи добруването ви – шефа, родителите. лабиринт, пътища с доста разклонения – разкрива скритите ви мисли, че не сте на прав път, лутането ви и несигурността по отношение на изборите, които сте създали. остри и режещи предмети – тайните ви страхове са от нещо неприятно, живеете със боязън, че ще ви сполети злощастие и сте тревожни. забавления – демонстрират, че потискате фантазията си за благополучие, за дързост, самоограничавате се, слагате си спирачки и не живеете по този начин, както бихте желали. блато, мръсна вода – страхувате се за финансовия си живот. чадър, заслон – този вид предмети, които ви пазят от нещо или ви подслоняват, разкриват потребността ви да бъдете закриляни. ключове, ключалки – отказали сте се от прекомерно доста неща и това ви тежи, заключили  сте усеща и страсти.
Не всеки сън сочи скритите ви фантазии, само че постоянно това, което ви се привижда нощем, дава отговор на доста секрети и въпроси. Да ги разгадаете и да измененията нещата, зависи от вас.
Какво значи, в случай че сънувате, че обичаният ви изневерява?
Изневярата на обичания човек несъмнено е травматична. Всички сме склонни да изпитваме ревнивост и даже да не имаме вяра, от време на време тези мисли...

Още от ЛЮБОПИТНО:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР