Санирането в Хасково върви на бързи обороти, дори в днешния

...
Санирането в Хасково върви на бързи обороти, дори в днешния
Коментари Харесай

Санирането върви и в студ, и във вятър

Санирането в Хасково върви на бързи обороти, даже в днешния студен ден. Температурата е малко над нулата, духа мразовит вятър със скоророст от близо 5 м/сек., само че бригадите не стопират, видя наш кореспондент през днешния ден сутринта.

Ударно се сменят дограми на бл. 30 в кв. „ Орфей “,въпреки студа. По скелетата има строители, които правят и друга работа.

Алпинист пък се пусна на фасадата на ремонтирания бл. 19 в квартала, с цел да прави мазилка в студа. Тука работата не е серпантина, споделят, че слагали специфични смеси, ще забележим резултата, когато приключат, разясниха хорота от огромния блок.

Предвид прогнозите за времето преди дни от Главна ревизия по труда подсетиха на работодателите, че би трябвало да подхващат специфични ограничения за запазване живота и здравето на работещите. Те са задължени да съобразят изискванията на труд с условията на Наредбата за минималните условия за микроклимата на работните места. Могат да бъдат подхванати организационни и/или механически ограничения за минимизиране на риска, като смяна на работното време за отбягване на полагане на труд в най-студените часове на денонощието; въвеждане на по-чести почивки; смяна на вида работа, като се разпорежда такава, която е по-безопасна при дадени условия; обезпечаване на уместно работно облекло; на персонални защитни средства, топли питиета и други В наредбата тежкия физически труд при ниски температури е позволен.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР