Саниране на сградата, изграждане на отоплителна система, основен ремонт и

...
Саниране на сградата, изграждане на отоплителна система, основен ремонт и
Коментари Харесай

Стартира ремонтът на спортната зала в Лом

Саниране на постройката, създаване на отоплителна система, главен ремонт и съоръжение на огромната зала с игрището и подготвителните зали, санитарните възли и административната част,  – това са главните действия, които ще бъдат осъществени по плана " Инженеринг - планиране, авторски контрол и СМР за обект: " Основно възобновяване на зала " Балканиада " - гр. Лом ".
 Проектът е на стойност 2 838 000 лева и ще се извършва от спечелилата процедурата компания „ Парсек Груп “ ЕООД – София, с която Община Лом подписа контракт.
До 30 дни компанията би трябвало да показа работен план и количествено-стойностна сметка, а по-късно ще стартира и ремонтът.
Спортната зала е открита през 1964 година Повече от 50 години оборудването не е главно ремонтирано (правен е единствено ремонт на покрива преди 10 години), постройката се разрушава и от няколко десетилетия е безусловно неизползваема.
На обновеното игрище ще се организират надпревари и тренировки по баскетбол, волейбол, бадминтон и хандбал, ще бъдат главно ремонтирани и оборудвани и подготвителните зали за бокс, бойни изкуства и фитнес.  Ремонтираната зала ще бъде мултифункционална, тя ще бъде пригодена, както за спортни надпревари на национално равнище, по този начин и за провеждането на концерти.
Проектът бе разискван на работна среща с екип от компанията - реализатор, Обществения съвет, който ще управлява плана, и специалисти от Община Лом. В Обществения съвет влизат журналистът Любомир Йорданов, издателят на в. „ Ломпрес “ Камелия Обретенова, учителите по физическо образование и спортни деятели Росен Войнов, Вася Александрова, Мирослав Колев, Огнян Ценков и специалиста по планове Борислав Бориславов. Поне двама представители на Обществения съвет ще вземат участие в работна комисия, дружно с общински специалисти, които ще следят всяка една стъпка при осъществяването на плана.
Финансирането на главния ремонт и съоръжение залата се обезпечава от подаяние и средства от държавния бюджет . 500 000 $ (838 835 лева.) са дарени от наследството на доктор Андрей Георгиев . За филантропичния си жест и достойнство, доктор Андрей Георгиев, който подари и 2 000 000 $ за ПГ „ Найден Геров “ – гр. Лом,  бе почетен посмъртно със званието „ Почетен жител на Лом “. 1 100 000 лева за възобновяване на залата обезпечи и  Министерският съвет. Още 800 000 лева, които все още не са налични, ще бъдат обезпечени по време на осъществяването на плана, подсигурява кметът Пенка Пенкова.
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР