Саниран блок за 3 млн. лв.в Бургас протече. Става въпрос

...
Саниран блок за 3 млн. лв.в Бургас протече. Става въпрос
Коментари Харесай

Протече саниран за 3 млн. лв. блок в Бургас

Саниран блок за 3 млн. лева.в Бургас протече. Става въпрос за блок 16, Зона "А ", в бургаския квартал "Меден рудник ", заяви Българска национална телевизия.

Блокът е бил саниран неотдавна, само че вместо това да го заздрави, се получава тъкмо противоположното.На пръв взор постройката наподобява като нова. При по-обстоен оглед обаче се вижда, че изолацията тук-там не е сложена качествено и до дъно, а улукът на една от стените на блока стартира безусловно от средата на постройката. Най-големият проблем за жителите обаче се оказват течовете в блока.

Според жителите на блока течовете са почнали още до момента в който постройката се е санирала. По думите им проблемите почнали, когато майсторите почнали да сменят покрива на блока. Първоначално течовете били единствено на няколко места. Майсторите обяснили, че казусът ще бъде оправен, само че течовете засегнали и други места от блока.

Това сложило жителите на постройката в невъзможност. При дъжд домовете им се наводняват, а климатиците в блока са изгорели поради некачествено слагане. От компанията реализатор от месеци не реагират на недоволствата на хората.

Жителите са безапелационни, че обстановката в блока става напряко бедствена, когато на открито вали дъжд. При дъжд от таваните на високите етажи стартира да тече вода, която след това се стича и към по-долните жилища. Черна вода тече и от комуните на хората.

Хората съжаляват, че блокът им е бил саниран. Според тях самото саниране също е било подозрително скъпо - цените по работния план били по-ниски от крайните цени. Според жителка на блока към 70% от цените са били повишени при ремонтните действия.

От община Бургас оповестиха, че са изпратили 20-дневно предизвестие към компанията реализатор. Ако компанията не реагира до приключването на този период, ще стартира правосъдна процедура.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР