Сандро Вагнер е звезда в Германия. Играл е осем пъти

...
Сандро Вагнер е звезда в Германия. Играл е осем пъти
Коментари Харесай

Коментатор по ZDF предизвика скандал в Германия с репликата си катарски халати

Сандро Вагнер е звезда в Германия. Играл е осем пъти за националния тим на страната, а през днешния ден 34-годишният футболист разяснява мачовете от Световното състезание по ZDF. Една имитация на Вагнер обаче по време на живото предаване на срещата Германия-Испания го вкара в величествен скандал, поради който немската социална телевизия беше подложена на грандиозна рецензия.

Докато разясняваше мача, Вагнер сподели, че в началото е помислил, че хората в тълпата, облечени в бяло, са немски почитатели, само че в действителност те били „ катарски халати “.

Днес, в случай че напишете в Гугъл просто ZDF и нищо повече, няма да ви се постанова да търсите новината за Вагнер - за немските медии това е топ тематика.

Потребители в Twitter реагираха на секундата на репликата на футболиста и осъдиха остро думите му като го упрекнаха в пренебрежение и расизъм. Някои от тях припомниха, че националната мъжка тога в арабските страни се споделя кандура или дишдаша и че белият цвят, като се изключи че е най-щадящ против слънчевите лъчи, е и знак на бедуинската просвета.

ZDF разяснява, че думите на Вагнер " са пристигнали в прочувствена фаза на играта ". Телевизията разгласи също, че ще разиска случая с коментатора си.

Модерацията на Twitter също незабавно беше задействана и всички видео записи от изявлението на Вагнер бяха свалени поради авторски права на ZDF.

В в действителност трогателен мач вечера Германия завоюва тъждество 1-1 против Испания и към момента има всички шансове да стигне до осминафиналите. Голът за Германия означи Никлас Фюлкруг в 82-ата минута. Преди това Алваро Мората даде преднина на испанците.

По време на мача фенове на катарския стадион Ал Бейт, облечени в бели плебеи, подвигнаха фотоси на някогашния национал Месут Йозил, като някои от тях запушиха устите си, което беше имитация към преди първия им мач на Световното състезание против Япония.

 Mesut Özil

Първоначално не беше ясно за какво почитателите на стадиона демонстрират фотография на Йозил. Йозил не се раздели с Немския футболен съюз в положителни връзки. След шума към фотографията му с турския президент Реджеп Тайип Ердоган преди Мондиал 2018 и предварителния кръг обаче, той се отхвърли от националния тим и упрекна Немския футболен съюз в расизъм.

Очевидно, че катарските почитатели са приели прекомерно персонално жеста на националния тим на Германия, който показва недоволството си против ФИФА и домакините на Световното състезание поради заканите им с санкции поради носенето на LGBT-лента от капитана на терена.

Играчите сложиха ръце на устите си по време на обичайна обща фотография преди първия им мач против Япония, приключил с изненадваща загуба за Германия.

Сега отговорът на локалните футболни почитатели не закъсня.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР