Сандро Росел ще бъде изправен пред съда за пране на

...
Сандро Росел ще бъде изправен пред съда за пране на
Коментари Харесай

Сандро Росел ще бъде изправен пред съда за пране на пари

Сандро Росел ще бъде изправен пред съда за пране на пари
Бившият президент на Барселона Сандро Росел ще бъде изправен пред съда в обвиняване за присъединяване в пране на пари, оповестиха испански правосъдни източници. Росел, жена му и още четирима са упрекнати в пране на пари в големи размери от най-малко 19.9 млн. евро от 2006 година насам, отнасяйки се към телевизионни права и спонсорство в Бразилия.

Прокурорите в Националния съд в Мадрид са поискали Росел да бъде изпратен в пандиза за 11 години и да заплати санкция в размер на 59 млн. евро. Бившият президент и брачната половинка му са упрекнати в противозаконното укриване на пари, които са били получени от Рикардо Тейшейра, някогашният президент на Бразилската футболна конфедерация.

Случаят датира от 2006 година, когато Тейшейра подписва договорка с компания на Каймановите острови за телевизионните права за лъчение на 24 бразилски другарски срещи. Общо семейство Росел е получило почти 15 млн. евро в своите банкови сметки, като част от договорката. Съдебният развой против двамата ще стартира на 25 февруари и ще продължи до 27 март. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР