Сандо Захариев, който е бил кандидат за депутат от ДПС

...
Сандо Захариев, който е бил кандидат за депутат от ДПС
Коментари Харесай

Агент Маринов от ДПС е кандидатът за депутат, уличен за купуване на гласове

Сандо Захариев, който е бил претендент за народен представител от Движение за права и свободи е уличеният за пазаруване на гласове. В неговия дом са открити пари, протоколи и описи, седем души са удостоверили, че са взели от него по 50 лева, с цел да гласоподават на 14 ноември.

За случая разкри по-рано вътрешният министър Бойко Рашков. Той не заяви името му. Главният секретар на Министерство на вътрешните работи Петър Тодоров уточни единствено буквите му. Единственият претендент от София-област, който дава отговор на тях е Сандо Захариев от листата на Движение за права и свободи. Той е на 11-о място.

В сряда служители на реда от регионалната дирекция са получили сигнал, че кандидат-депутатът плащал по 50 лева на свои доближени от село Горно Камарци, както и в ромската махала. В изискванията на необходимост е осъществено претършуване и изземване в дома му. Намерени са голям брой документи, описи с имена и персонални данни на жители, които живеят в община Горна Малина, както и сумата от 7850 лв. в купюри по 50 и 100 лв.. Намерени са контролни разписки от вота и финалните протоколи от машини в секционната комисия. Според Рашков по този начин купувачите на гласове управляват гласовете и заплащат откакто ги видят в протоколите. Досега седем души са удостоверили, че са получили пари, с цел да гласоподават за кандидат-депутата.

Парите са им платени в деня след изборите. Сандо Захариев е на 63 година Той беше един от 57-те претенденти за депутати, разкрити от комисията по досиетата като сътрудник на Държавна сигурност. Вербуван е през 1980 година с псевдоним Маринов. Бил е кмет на Горно Камарци от 2007 до 2011 г.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР