Sandberg са млада марка с амбиции да се наложат на

...
Sandberg са млада марка с амбиции да се наложат на
Коментари Харесай

Sandberg Savage Headset 7.1 USB – леки и удобни слушалки

Sandberg са млада марка с упоритости да се наложат на сложния и пъстър пазар на геймърска перифереия. С актуалното ревю стартираме една къса поредност, в която ще разгледаме няколко нейни нови оферти. Започваме със слушалките Savage Headset 7.1 USB.

Накратко, това са бюджетно насочени, слушалки поддържащи 7.1 " съраунд " тон. Идват с всичко належащо да зарадват родния геймър – съответен тон, шарени светлини и ниско тегло.
Технически параметри

Тип: Слушалки, обхващащи ухото
Дължина на кабела: 2,4 м.
Свързване: USB
Говорители: 50 мм. 32 ома
Допълнителни: Цветно светодиодно осветяване
Дизайн
Първото нещо, което ми направи усещане, разглеждайки кутията е необикновената диадема, придържаща слушалките на главата на потребителя. Вместо да съставлява нормалната лента или възглавничка, тя разполага с два меки детайла заставащи от двете страни на (вероятно) най-важната част от тялото на геймъра.

 Sandberg Savage Headset 7.1 USB – леки и комфортни слушалки
Чашките, в които са ситуирани представителите са оборудвани с дебели подложки от изкуствена кожа. От външната им страна са ситуирани цветните светодиоди, които могат да се включват и изключват от бутон на отдалеченото на кабела. Предвиден е единствено един режим на работа – преливащи се цветове. Слушалките не идват с приложение, посредством което да настройвате тази функционалност.

Като човек, който е скъсал не един или два кабела на слушалки, това е едно от нещата, които постоянно обръщам внимание, избирайки подобен артикул за себе си. В случая бях прелестно сюрпризиран. Кабелът е относително пълен, с найлонова оплетка. На него е ситуирано едричко отдалечено, посредством което може да включвате микрофона и цветните светлини, както и да контролирате силата на звука. Последното става посредством дребна " врътка ", което съгласно мен е един от минусите на модела. Имайки поради размера на въпросната кутийка-дистанционно, въпросното колелце можеше умерено да е малко по-едро.

 Sandberg Savage Headset 7.1 USB – леки и комфортни слушалки Материали и комфорт
Sandberg Savage Headset 7.1 USB са направени от матова, черна пластмаса. Оглеждайки ги не забелязах съмнително тънки детайл, които биха могли да бъдат слаби места. Като цяло продуктът оставя усещане за качество.

Споменатият дизайн на диадемата (или по-скоро неналичието на такава) в действителност работи и слушалките са много комфортни. За последното в огромна степен способства тяхното ниско тегло.

Микрофонът е ситуиран на края на мека гумена пръчка. Свалянето му напред изисква малко повече старания, в сравнение с би ми се желало. Връзката му с лявата слушалка е стегната и няма по какъв начин да го свалите напред, хващайки го за края. Вместо това би трябвало да го завъртите от основата му. Механизмът, осигуряващ завъртането обаче наподобява устойчиво, което способства за цялостното възприятие за качество.

 Sandberg Savage Headset 7.1 USB – леки и комфортни слушалки Свързване и тон
Слушалките се свързват с компютъра през USB порт, като за задачата не ви е нужен никакъв програмен продукт. Просто " ръг и тръг " (plug and play), както се споделя.

Звукът го дефинирам като басов, като положително усещане прави изолацията от околни шумове. Както съм казвал и различен път обаче, при ревюта на сходни артикули, не очаквайте съвършено звучене, при слушане на музика. Това са геймърски, а не аудиофилски слушалки.

Както проличава от името, продуктът идва с поддръжка на 7.1 тон. Редно е незабавно да означи, че тук всъщност става дума за слушалки единствено с два представителя. На кутията на Sandberg Savage Headset 7.1 USB можете да прочетете " Virtual Surround ", т.е. резултатът се реализира посредством програмен продукт.

Редно е да се означи, че активирането на съответните варианти (като Dolby ATMOS) в игри като Metro Exodus прибавя към звуковоте чувство за размер. Това възприятие се реализира в това число посредством елементарни трикове като да вземем за пример леко заглушаване на звуците, които идват иззад вас. Ефектът е добър, само че не очаквайте да можете да се ориентирате единствено тон със затворени очи.

 Sandberg Savage Headset 7.1 USB – леки и комфортни слушалки Заключение
Sandberg Savage Headset 7.1 USB фактически ми харесаха. Конструкцията оставя усещане за качество, звученето им също е прелестно. Не очаквайте прекомерно доста от софтуерния 7.1 тон Трябва обаче да се означи, че сходни модели на известни марки костват в пъти повече.
Източник: pcworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР