Сандански. Над 9 млн. лв. ще бъдат инвестирани в община

...
Сандански. Над 9 млн. лв. ще бъдат инвестирани в община
Коментари Харесай

Зам.-министър Деница Никова: Инвестираме над 9 млн. лв. за енергийна ефективност и обновяване на 20 жилищни и обществени сгради в Сандански

Сандански. Над 9 млн. лева ще бъдат вложени в община Сандански по линия на ръководената от Министерството на районното развиване и благоустройството Оперативна стратегия „ Региони в напредък “ 2014-2020 година в ограничения за енергийна успеваемост на многофамилни и публични здания. Това разгласи заместник-министър Деница Николова, която дружно с кмета на община Сандански Кирил Котев, даде началото на план „ Подобряване на енергийната успеваемост на постройката на Дома на културата в град Сандански “, оповестиха от пресцентъра на Министерството на районното развиване и благоустройството. Обновяването на постройката е част от 9-те контракта на общината по плана, финансиран от оперативната стратегия, който включва възстановяване на енергийната успеваемост на 16 жилищни здания, възобновяване на 4 административни здания и модернизиране на професионална гимназия „ Климент Тимирязев “ в града.
„ Няма по-приятно нещо за мен от това да пускам реализацията на нови планове. С ресурса от над 9 млн. лева ще подкрепим община Сандански да развие града като културен, средищен център и да подтикваме опциите за икономическо развиване и основаване на нови работни места “, съобщи зам.-министър Николова. Тя изрази вяра модернизацията на културния център да завърши още в края на този строителен сезон, след което в обновените зали да се организират културни събития, които да обогатяват града.
Проектът планува монтиране на нови дограми, нова ВиК апаратура, възобновяване на фасадата, топлоизолация на покрив, нови системи за отопление, монтиране на енергоефективно осветяване и други, с което емблематичната постройка да се трансформира в актуален, съвременен, комфортен и привлекателен Дом на културата.
Зам.-министър Деница Николова поздрави кмета на общината и неговия екип за триумфа в къси периоди да активизират своите старания и да създадат всичко допустимо планът да се отбрани и започва. „ Ако няма общото схващане за това, че би трябвало да развиваме нашите райони, да използваме ресурсите по най-ефективния и уместен метод за поддръжка на хората за това да живеят по-добре, ние в никакъв случай не бихме постигнали резултатите, към които се стремим “, съобщи още тя. По думите й в последните години община Сандански се утвърждава като значима СПА дестинация. Развива се сполучливо, а и се усъвършенства качеството и стандарта на живот, безапелационна бе тя.
В програмния интервала 2007-2013 година в община Сандански по линия на Оперативна програма „ Регионално развиване “ са вложени над 17 млн. лева в обекти, които също способстват за развиването на града и смяна на неговия образ, означи още Деница Николова.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР