Сандански. Европа изостава – тя не е в центъра на

...
Сандански. Европа изостава – тя не е в центъра на
Коментари Харесай

Комисар Мария Габриел: Европа изостава – тя не е в центъра на индустриалната революция, затова имаме нужда от модернизация

Сандански. Европа изостава – тя не е в центъра на индустриалната гражданска война, по тази причина имаме потребност от рационализация. Това сподели комисарят по цифрова стопанска система и цифрово общество в Европейската комисия Мария Габриел по време на 10-тя Зимен университет на Младежи ГЕРБ в Сандански, съобщи кореспондент на Радио „ Фокус ” – Пирин . Тя напомни, че предходната година е съумяла да сложи този въпрос на вниманието на европейските институции.
„ Европа не може да си разреши да влага в пъти по-малко от Съединени американски щати и Китай в региона на технологиите. Смятам, че е доста значимо това да бъде декларирано и в идващия бюджет на Европейската комисия ”, означи комисар Габриел. Тя добави, че провокациите пред „ Цифрова Европа ” са огромни, само че има принадлежности, с които да се оправим с това. „ Радвам се, че бе призната концепцията ми за стратегия „ Цифрова Европа ” с бюджет 9 милиарда евро, обхващаща направленията цифрови умения, киберсигурност, суперкомпютри, цифровизация на обществената администрация и изкуствен интелект, добави Габриел. По думите й това не е единствената стратегия, касаеща тематиката.
„ Хубава вест е, че с над 96% е нарастването на бюджета за цифровизация в новата многогодишна финансова рамка на Европейският съюз ”, съобщи Мария Габриел. Според нея дигитализацията е част от всичко, което ни заобикаля, а България сега има шанса, само че и отговорността да взе участие в сформирането на бъдещето във връзка с цифровизацията.
Ливия НИНОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР