Сънародниците ни в Кипър също честват Богоявление.С празничен Велик Водосвет,

...
Сънародниците ни в Кипър също честват Богоявление.С празничен Велик Водосвет,
Коментари Харесай

Сънародниците ни в Кипър честват Богоявление

Сънародниците ни в Кипър също празнуват Богоявление.

С празничен Велик Водосвет, отслужен на български език от български духовник, сънародниците ни в Кипър честваха през днешния ден Богоявление, заяви БНР.

За българската общественост в Кипър церемонията на огромния християнски празник стана традиция - тази година церемонията се организира за пети път.

Светия кръст беше хвърлен във водите на Средиземно море и беше изваден от 21-годишния Огнян Николов. Кръстът бе хвърлен в морето от българския духовник на острова отец Станислав Симеонов, който преди този момент отслужи празнична Богоявленска работа - Велик Водосвет в църквата " Света Троица " ( " Агиa Триада " ) край Паралимни, намираща се на източното крайбрежие на острова.

На церемонията по хвърлянето на кръста участваха голям брой наши сънародници, измежду които беше и посланикът на България в Кипър Христо Георгиев.

Във водите на Средиземно море се хвърлиха 13 смелчаци, в това число две деца.

Богоявление е един от най-големите празници в Кипър. По цялото крайбрежие се организират шествия и церемонии за благословия и мятане на кръста във водата, които събират доста кипърци, туристи и посетители. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР