Сънародниците ни, на които им предстои пенсиониране, е по-добре да

...
Сънародниците ни, на които им предстои пенсиониране, е по-добре да
Коментари Харесай

Иван Нейков съветва кандидат-пенсионерите да изчакат изясняване на формулата

Сънародниците ни, на които им следва пенсиониране, е по-добре да изчакат, с цел да се види каква ще е нормативната смяна , за която се разбра през вчерашния ден. Има юридически проблем за хората, подали документи от 1 януари 2019. Към момента работи днешното законодателство.

Това съобщи някогашният обществен министър Иван Нейков пред Българска национална телевизия във връзка смяната във формулата на пресмятане на пенсиите, която ще ощети част от българите с о коло 30-31% по-ниски пенсии . В резултат на недоволството през вчерашния ден при премиера Бойко Борисов се организира изключителна среща със синдикатите, отраслови министри, специалисти и ръководителят на Национален осигурителен институт Ивайло Иванов .
 Държавата да обезпечи на пенсионерите гратисен интервал 3-5 година, предлага Мика Зайкова
Държавата да обезпечи на пенсионерите гратисен интервал 3-5 година, предлага Мика Зайкова

От книжен притежател ще изскочат данните, планува икономистът

Трябва да се откри положително решение за хората, които са подали документи, само че още не им е отпусната пенсията. Забавя се издаването на решение до момента в който стане изменението. Новият ред да е прибавен към всички, пожела Нейков.

Запитан за периода за оправяне на поправката, Нейков сподели, че няколко седмици не са невъзможни да мине цялата процедура по подготовката , да се направи предварителна оценка на въздействието на тази стъпка. Другият вид е да се реализира кардинално решение - работи остарялата скица, ще има компенсационен механизъм .

В обществената сфера има няколко правилото, които в случай че се опиташ да ги заобиколиш, може " да настъпиш мотиката ", цитира остарялата сентенция Нейков. Когато предприемаш дейности върху правата на хората, би трябвало да ги информираш - хората да знаят отдалече. Изменението от 5 година от 2015 година е рационален период, само че имаше стъпки, направени предходната есен. За седмици хората няма по какъв начин да схванат смяната , изясни недоволството някогашният обществен министър.
 Синдикатите подготвени да пресмятат пенсии с молив и лист
Синдикатите подготвени да пресмятат пенсии с молив и лист

КНСБ: Една симулация се трансформирала в нечиста сделка

Несериозно е да се укоряват хората. Проблем имаше. Ако нямаше проблем, за какво бе нужно на пожар да се съблюдава тази група, която да споделя на народа: " спи умерено ". В обществената сфера всички дейности носят подобен риск , би трябвало да имаш система за ранно сигнализиране, тя да демонстрира в коя сфера има риск от напрежение. Свикнахме да вършим измененията под напън, сподели Нейков.

Той даде образец, че през 2018 година имаше решение да пада тавана, само че 2018 година тези, които ги удари тавана, си траят . Тогава (управляващите) си споделиха: да пробваме и другото, да паднат 3-те години преди 2000 година, които могат да бъдат взети за най-хубави и за основа на пресмятане на пенсиите. На което хората реагираха. Има случаи, когато в обществената сфера би трябвало да се бърза, само че навреме. Тогава да кажеш - това са опциите, посъветва своите наследници във властта Нейков.
 Манолова готви сезиране на Конституционен съд за пенсиите и обществените права
Манолова готви сезиране на Конституционен съд за пенсиите и обществените права

Максималният размер на пенсиите, се трансформира от 910 на 1200 лева

Той бе безапелационен, че няма случаи, най-малко от 2000-та година насам, пари от пенсии за нещо друго. Направихме по този начин, че когато не стигат пари за пенсии от осигуровки, бюджетът добавя да може да се заплащат от 7-мо число на настоящия месец .

Нейков още един път повтори, че когато се прави смяна, има разнообразни обстановки - не може да е единствено бяла или черна. От 100 единствено 5 души може да бъдат наранени, само че те да слагат въпроса , изясни недоволството на жителите от сегашната смяна Нейков.

" Когато има риск от отрицателна смяна, започвай да обясняваш на хората . Ако годишно сред 60 и 100 души се пенсионират, единствено 5 да са недоволни, това дава отражение. Имам цялостно доверие на специалистите на Национален осигурителен институт, до момента в никакъв случай не са били неверни изчисленията им ", сподели Нейков.

Той напомни, по през зимата на 1996 година, при започване на 1997 година, заплатите се плащаха по банкноти по 50 хиляди лв.. Никой не може да ме убеди, че специалистите на Национален осигурителен институт са проспали хиперинфлацията , безапелационен бе някогашният обществен министър.
 И по остарялата, и по новата формула пресмятат пенсиите
И по остарялата, и по новата формула пресмятат пенсиите

Томислав Дончев: Кабинетът няма за цел да си пести 9 милиона лв. от пенсиите

По думите му, единият вид е всичко да е било буре в чаша вода, само че това е малко евентуално. " Защо приказваме, че 9 млн. ще бъдат икономисани, че 30% ще са ощетени . По-коректно е да се каже - извинявайте, недоизпипахме нещата, ще се изправим ", посъветва ръководещите той.

Защо това е следващото решение, от което ръководещите се отдръпват, стана ясно от думите му.

Причината за това е, че се мисли доста наблизко - 2-3 месеца, една бюджетна година. " Не се пресмятат всички резултати от едно или друго решение, това не усилва доверието на хората в ръководството. Трябва да не пишем на коляно, да не вършим на парче и след това да се чудим по какъв начин да излезем от обстановката . Няма страшно- намерения ", съобщи Нейков.
 Национален осигурителен институт отсече: Новата формула за пресмятане на пенсиите е обективна
Национален осигурителен институт отсече: Новата формула за пресмятане на пенсиите е обективна

Защитава понижението на пенсиите на към една трета от новите пенсионери
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР