Сънародниците ни искат нов политически морал. Дори държавният глава постави

...
Сънародниците ни искат нов политически морал. Дори държавният глава постави
Коментари Харесай

Д-р Борис Велев: Сънародниците ни искат нов политически морал

Сънародниците ни желаят нов политически морал. Дори президентът сложи неколкократно акцент върху тази нужда. Това сподели доктор Борис Велев член на Изпълнителния съвет на Републиканци за България и координатор на бранш „ Правосъдие “ в предаването „ Делници “ по телевизия „ Евроком “.

„ Политическият развой не е самоцелен, обвързван е с доста секторни развития на страната и обществото ни. Важно е млади политически обединения с нови хора, които не са обременени да получат посланичество в бъдещия български парламент. България има потребност от нови лица, които да наложат нов морал. Необходимо е да не сме очевидци на преливане от скандал в скандал и от проблем в проблем “, съобщи Велев.

„ Още на Учредителното заседание декларирахме, че няма да сме лидерска партия. В нея вземат участие доста специалисти, които ще имат независимост да създават политики и да ги осъществят “, посочи доктор Велев.

„ В момента в партията ни от няколко месеца тече изчерпателен спор за полагане на акценти къде би трябвало да попадне правосъдната система. Изработили сме секторна политика „ Правосъдие “, която ще бъде оповестена и ще залегне в политическата стратегия на партията. Съвсем скоро ще бъде показана в уебинар и налична за обществото “, описа той.

„ На първо място предложенията ни за законови промени са отнесени до по-голяма самостоятелност на правосъдната власт в частност съда, като сме планували той да се самоуправлява и да бъде откъснат от прокуратурата.

Достъпният и обективен развой ще бъде резултатът, а с цел да достигнем до него ще би трябвало да покажем пътя. Целта ни е да повишим доверието на жителите в българската правосъдна власт, а точно в гражданския, наказателния и правосъден развой “, сподели координаторът на бранш „ Правосъдие “.

По думите му Републиканци за България подчертава върху проблеми, които тормозят българските жители през последните десетилетията. Едно от залегналите оферти в програмата е основаване на заможен указател.

„ Повече от 21 години разнообразни институции работят по тази тематика, само че нямаме благонадежден подобен, който да подсигурява правната сигурност на всички равнища. Имаме един кадастър, който основава невероятни проблеми освен в градовете, само че и в селскостопанските регистри. Гражданите нерядко губят правото си на благосъстоятелност, тъй като нямат търпението и финасовия запас и губят парцелите си. 21 години, откогато законът е влезнал в действие, е доста дълъг интервал, с цел да сме в състояние на правна неустановеност. Най-честите измами сега стават посредством кадастъра “, безапелационен е юристът.

„ Необходимо е да има партида на самия парцел, единствено по този метод може да се сътвори правна сигурност и да има надеждна връзка с кадастъра. Има държавна целенасоеност да не бъде построен подобен указател “, счита Велев.

В бранш „ Правосъдие “ на Републиканци за България работят извънредно стимулирани адвокати, които имат познания и умения.

Според него не е належащо изцяло реформиране на правосъдната система. Трябва да се усъвършенства сегашната. „ Правната уредба е нещо доста комплицирано, създавано от генерации.

Постарали сме се политиката в бранш „ Правосъдие “ да бъде предадена на доста наличен и понятен език “.

„ Ако Републиканци за България влезе в ръководството на страната ще работи да бъде прекъсната практиката да се гласоподават закони под формата на укази “, даде обещание доктор Велев.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР