Сънародникът ни, който живее за постоянно в Испания, вдигна на

...
Сънародникът ни, който живее за постоянно в Испания, вдигна на
Коментари Харесай

Българин хвърлил в паника Мадрид и предизвикал мащабната евакуация на небостъргач

Сънародникът ни, който живее за непрекъснато в Испания, подвигна на крайник полицията в Мадрид и принуди да бъде осъществена огромна евакуация на небостъргача Торе Еспасио. На 16 април българинът, който се оказа, че е на 47 години, се обадил в посолството на Австралия, което се обитава в постройката, и съобщил, че в него има бомба. Това наложило огромната евакуация на стотици хора и налагането на изключителни ограничения за сигурност, защото във въпросния небостъргач се намират още посолствата на Англия, Канада и Холандия.
Полицията съумяла да локализира позвъняването, само че ѝ лишило към седмица, с цел да разпознава сигурно индивидът, който стоял зад слушалката. Така през вчерашния ден 47-годишният българин бе арестуван, като локалната полиция даже разгласява видео с ареста му. Той стремително бе изправен пред съда и бе пуснат под гаранция.
Оказа се, че това е второто му задържане за сходна демонстрация, която испанските управляващи квалифицират като нарушение на публичния ред. Само няколко дни по-рано, на 11 април, той подал подправен сигнал за бомба и в посолството на Еквадор.
Торе Еспасио е един от група от четири небостъргача в испанската столица, като се извисява на 230 метра. Освен няколкото посолства, по 57-те му етажа се обитават и офисите на редица огромни компании.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР