Сан Франциско може да се превърне в първия град в

...
Сан Франциско може да се превърне в първия град в
Коментари Харесай

Сан Франциско е на път да се справи напълно с нови ХИВ инфекции

Сан Франциско може да се трансформира в първия град в Съединени американски щати, който да предотврати нови ХИВ инфекции, написа БГНЕС.
В различен град, в друго десетилетие, новината щеше да промени живота на Дейвид вечно. Така стартира разказът по тематиката, поместен в The Inquirer. Вместо това студентът, който мечтае един ден да бъде артист, да играе и да преподава, си повтаря нещо, до момента в който чака резултатите от тестванията в незабавното поделение на болничното заведение в Сан Франциско. " Ако бъде негативен, ще бъда още по-внимателен ".
Тестът на Дейвид за СПИН е позитивен.
Два дни по-късно той се среща със обществен служащ в " Уорд 86 " - първата профилирана клиника за лекуване на ХИВ в Съединени американски щати, учредена през 1983 година Дейвид получава помощ в същия ден за застраховка, която може да си разреши. В същия ден получава стартов пакет за антиретровирусна терапия и рецепта за повече медикаменти.
Когато неговият фармацевт му е споделя, че ще има доплащане в размер на 1 195 $, общественият му служащ прави по този начин, че доплащането изчезва. Дейвид, който е на 33 години, взема две таблетки всеки ден - Descovy, небесносини правоъгълни таблетки със заоблени ъгли, и Tivicay, малко жълто топче, сходно на царевично зърно.
Само след две седмици, вирусът към този момент не трябва открит в кръвта на Дейвид. Докато бъде на лекуване, ХИВ няма да дефинира бъдещето му. Не по-малко значимо, той няма да съобщи заболяването на различен.
Успехът на Дейвид е триумф на Сан Франциско. Този град е на път да бъде първият в страната, който да отстрани нови ХИВ инфекции - или най-малко да се приближи до тази цел. Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп даде обещание в речта си " За положението на Съюза ", че Съединени американски щати " ще отстранен епидемията от ХИВ в границите на 10 години ". Сан Франциско е в положение да успее първи.
Повече от 2 300 нови случаи на инфектирани със СПИН са диагностицирани в Сан Франциско в пика на епидемията през 1992 година. Най-новата налична статистика от 2017 година сподели, че 221 души са били диагностицирани с ХИВ - вирусът, който предизвиква СПИН. Когато статистическите данни за 2018 година бъдат оповестени през септември, се чака този брой да бъде към 190.
" Сан Франциско е модел за останалата част от нацията ", споделя Дейвид С. Харви, изпълнителен шеф на Националната коалиция на шефовете, които са посветили работата си за предварителна защита на излъчените по сексуален път заболявания. " Някои щати и градове нямат ресурсите на Сан Франциско и ще имат проблем да повторят точния модел. Но места като Сан Франциско, Ню Йорк и Сиатъл, отпред със Сан Франциско, са значими юрисдикции, които демонстрират на останалата част от страната какво е допустимо ", прибавя той.
Непосредствената цел на акцията " Да стигнем до нула " е да се понижат новите диагностицирани с ХИВ с 90% сред 2013 година, когато имаше 394 случая и 2020 година Сан Франциско е единствено на половината път, само че се движи по-бързо, в съпоставяне със Съединени американски щати като цяло и с всеки различен огромен американски град.
Първата стъпка в тристранния метод е бързото тестване и антиретровирусната терапия за поддържане на здравето на хората и прекъсване на разпространяването на инфекцията. Следва необятно публикувано наставление на профилактика и медикаменти, които поддържат хора здрави и ги защищава от инфекции. И най-после, мрежа от служащи на терен, които откриват хора, спрели постоянното тестване за ХИВ и обезпечават още веднъж грижи за тях.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР