САН ФРАНЦИСКО (АП) — Reddit сключи сделка с Google, която

...
САН ФРАНЦИСКО (АП) — Reddit сключи сделка с Google, която
Коментари Харесай

Reddit сключи сделка за 60 милиона долара, позволяваща на Google да обучава AI модели на своите публикации

САН ФРАНЦИСКО (АП) — Reddit подписа договорка с Гугъл, която разрешава на колоса за търсене да употребява изявления от уеб страницата за онлайн полемики за образование на своите изкуствени модели на просветеност и за възстановяване на артикули като онлайн търсене.

Споразумението, оповестено в четвъртък и оценено на почти 60 милиона $, също по този начин ще даде на Reddit достъп до моделите на Гугъл AI за възстановяване на търсенето в уеб страницата и други функционалности.

Това е огромна стъпка за Reddit, основан в Сан Франциско, който разчита на от време на време противоречиви модератори доброволци, с цел да ръководи необятния си набор от свободни полемики по тематики. Тези модератори обществено стачкуваха против по-ранни решения на Reddit, като последно затъмниха огромна част от уеб страницата за дни, когато Reddit разгласи проекти да стартира да таксува доста приложения на трети страни за достъп до наличието си.

Но също по този начин е доста значимо за Гугъл, който жадува за достъп до написан от хора материал, който може да употребява, за д...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР