САН ФРАНЦИСКО (AP) — Наскоро нередактирани документи от делото на

...
САН ФРАНЦИСКО (AP) — Наскоро нередактирани документи от делото на
Коментари Харесай

Съдебните документи подчертават „историческото нежелание“ на Meta да защитава децата в Instagram

САН ФРАНЦИСКО (AP) — Наскоро нередактирани документи от делото на Ню Мексико против Meta акцентират „ историческото отвращение “ на компанията да пази децата в сигурност на своите платформи, се споделя в жалбата.

Главният прокурор на Ню Мексико Раул Торез съди притежателя на Фейсбук и Instagram Мета през декември, заявявайки, че компанията не е съумяла да отбрани младите консуматори от излагане на материали за полово малтретиране на деца и е разрешила на възрастните да желаят експлицитни изображения от тях.

В преди малко нередактираните пасажи от правосъдния развой в сряда вътрешни известия и презентации на чиновници от 2020 година и 2021 година демонстрират, че Мета е била наясно с проблеми като опцията възрастни непознати да се свързват с деца в Instagram, сексуализирането на малолетни в това платформа и заплахите от нейната функционалност „ хора, които може би познавате “, която предлага връзки сред възрастни и деца. Но Мета се бави, когато се стигна до справяне с проблемите, показ...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР