Сан Антонио спърс и Торонто раптърс постигнаха споразумение за размяна

...
Сан Антонио спърс и Торонто раптърс постигнаха споразумение за размяна
Коментари Харесай

"Сан Антонио" и "Торонто" размениха Кауай Ленард и Демар Дероузън

Сан Антонио спърс " и " Торонто раптърс " реализираха съглашение за замяна на звездите си Кауай Ленард и Демар Дероузън, заяви ESPN. Това е третата огромна лятна договорка в НБА след прекосяването на Леброн Джеймс в " Лос Анджелис лейкърс " и това на Демаркъс Къзинс в първенеца " Голдън стейт уориърс ".

Ленард и стрелящият гард Дани Грийн минават в канадския отбор, а тексасци получават Дероузън, центъра Якоб Пьолтъл и първия избор на " раптърите " в драфта през 2019 година

Сделката беше нежелана и от Ленард, и най-много от Дероузън. 29-годишният гард на " Торонто " искаше да остане в сегашния си тим, за който играе от влизането си в НБА през 2009 година Той даже беше получил увещание от управлението, че няма да бъде продаден.

" Едната вечер ти споделят едно, а на идната се оказва напълно друго. Не можеш да вярваш на никого. В този спорт няма преданост. Продават те бързо в подмяна на нищо ", написа разочарованията Дероузън в " Инстаграм ".

 Демар Дероузън беше получил уверени, че няма да бъде продаден, само че в последна сметка се случи тъкмо това
© Associated Press

Демар Дероузън беше получил уверени, че няма да бъде продаден, само че в последна сметка се случи тъкмо това

Раздялата сред Ленард и " Сан Антонио " пък беше неизбежна. 27-годишното крило влезе в спор с клуба oще през предишния сезон, в който изигра единствено девет мача поради съмнителна травма.

Ленард изрично пожела да напусне. Той ще бъде свободен сътрудник следващата година, като желанието му е да се причисли към един от тимовете от Лос Анджелис. Така престоят му в " Торонто " съвсем несъмнено ще се откаже доста къс.

How many trades can you recall where both of primary players involved are furious with the move? Kawhi Leonard asked to go home. Not out of the country. DeMar DeRozan has never wanted to leave Toronto.
— Michael Lee (@MrMichaelLee) 18 юли 2018 година

Ходът е много опасен за канадския клуб. Президентът по баскетболните интервенции Масай Уджири евентуално ще опита да преподпише с Ленард идващото лято, след което да го замени за няколко играчи, с които да построи нов тим.

Другите споменавани варианти за продажбата на Ленард за това лято бяха " Клипърс ", " Лейкърс ", " Бостън селтикс " и " Филаделфия 76 ". Размяната с " Торонто " обаче дава най-хубави варианти за " Сан Антонио " за идващото лято, защото и бъдещето на Дероузън при " шпорите " не наподобява дълготрайно.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР