Самюел Джонсън е по-малко директен: Пътят към ада е осеян

...
Самюел Джонсън е по-малко директен: Пътят към ада е осеян
Коментари Харесай

Тактиката на Борисов: „Г..а си с рози накичи…“ frognews.bg

Самюел Джонсън е по-малко пряк: „ Пътят към пъкъла е посипан с положителни планове “, а Албер Камю го удря на философия: „ Адът, това животът на твойто тяло, който въпреки всичко е по-добър от небитието “. Борисов може да има вяра, че е вечен, само че едно мъничко подозрение го кара да се погрижи за тялото си. Мъничкото нещо се назовава боязън от отмъщение.

 

Борисов мълча дълго след изборите. След това с умниците край него измислиха нещо от индианската традиция – Хайде да изпушим лулата на мира. По Винету…

И изплуваха ангелите на мира Росен Плевнелиев и Соломон Паси, които щели да сдобряват враждуващите племена, с цел да оцелее племето в резервата на Европейски Съюз, прочут като България.

 

Освен като популярен Вожд Борисов желае изява и като Моисей, обещавайки на народа да го изведе през Великия излаз, морето, пустинята и планините до избавителния бряг.

Веднага плъзнаха да разнасят посланията на Борисов партийните влъхви Деница Сачева по Нова тв. Екатерина Захариева по бТВ и Десислава Атанасова по Българска национална телевизия. С мил звук, само че с жар в очите и подлички удари по Политическа партия.

 

Приоритет на целите, съгласно Борисов е поръчката кой е „ за “ Путин и кой – „ срещу “. Странно, рекламиращият се шумно като евроатлантик, май е не запомнил, че сме член на НАТО от 2003 година, а на Европейски Съюз от 2007 година Българското общество е направило своя цивилизационен избор. Това, че има българи и някои партии, които не харесват това, е техен проблем. Заветът на възрожденците ни, в чиято пает всички се кълнат, е да сме в европейското семейство, където постоянно сме били, и където ни е мястото. Някой да му го каже това на Борисов.

.
Тактиката, тактиката е значима...

 

А воплите за сдобряване на партиите и обединяване към концепцията за експертно държавно управление, избавяне на страната и нацията са чисто и просто опит за избавяне на самия Бойко Борисов. На него са му ясни три неща, които го побъркват.

 

- Той просто не може да ръководи, тъй като моделът му е деградирал до степен на публично омерзение. Защото е корупционен и мафиотски.

 

- Няма с кой да си партнира, тъй като той и върхушката на партията са токсични.

 

- Никой не желае да прави кооперация с него, тъй като ще пострада политически и репутационно и години по-късно ще бъда в политическа карантина.

 

Подкрепата, на която се опира ГЕРБ и печели избори, е гласът на към двеста хиляди чиновници, оказали се в структурите и институциите през 12-е години на Борисов. Плюс локалната администрация, където ГЕРБ има кметове. Плюс техните фамилии и близки. Плюс гласовете на компаниите, абонирани за публичните поръчки и захлебващи обилно от страната. Техният боязън, че може да бъдат извадени от комфорта и богатствата, които употребяват, ги прави лоялни на Вожда. Нищо друго. Те са наясно и знаят даже повече от останалите жители за схемите, по които се източва страната. Но са съучастници и ще продължат за гласоподават за Борисов. Такава е логиката на мишите сърца.

 

На Борисов му е нужно прекачване на отговорностите на други политически субекти. Той влиза в ролята на загрижения за българските бъднини воин и в случай че още две-три партии се заловен на въдицата му, да им трансферира товара на ръководството.

Ако пък никой не му се върже, ще изплаче пред народа, че той е направил всичко, само че е останал неразбираем, което прави останалите отговорни.

 

Семпъл номер. Според умствения му потенциал и този на дружинката му.

Цялата клоунада е поради страхът му от вероятността да бъде разследван за закононарушенията по време на 12-годишното му властване. Знае, че заслугите му страната да е на дъното по всички индикатори за стандарт на живот, най-боледуваща, най-умираща и топяща се с всеки изминат ден, са големи. А неналичието на господство на правото и повсеместна корупция са логото на неговото ръководство.

 

Знае също с какво старание е обслужвал ползите на Путин, а през днешния ден зове против своя наставник през последните години. И ние би трябвало да му повярваме? На индивида с чекмеджетата, пачките и златото, който Мата Хари снима в спалнята, зад тила на защитата?

 

Това, което чуваме откъм Банкя е вик за прошка: Да се хванем всички за ръчички, а вие няма да ме давате на съд за ограбените милиарди .

 

И тъй като започнах с Радой Ралин, ще го изтъквам и на финала: „ Отнемат ли ти нещо, започваш да мислиш “. За Борисов обаче е късно, пък и процесът му е прочут само, когато става дума за гепене.

 

Емил Азар
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР