Самуил За. от село Априлци е мъжът, който издъхна днес

...
Самуил За. от село Априлци е мъжът, който издъхна днес
Коментари Харесай

Трагедията е огромна! Ето кой е издъхналият от грип в Пазарджик мъж

Самуил За. от село Априлци е мъжът, който издъхна през днешния ден от затруднения след грип в пазарджишката болница. Това разкрива доктор във фейсбук страницата на националната асоциация за Спешна помощ, предава Блиц.

" Днес умря следващият самолекувал се от вирусна зараза пациент- 55-годишният Самуил З. от село Априлци! След опити за самолечение постъпва с тежка дихателна непълнота незабавно поделение на МБАЛ-Пазарджик и по- късно умира.
26-годишната му дъщеря се е разболяла в края на предходната седмица тя се почувствала зле, само че не потърсила лекарска помощ.В момента се борят за живота й в Интензивното поделение на същата болница. ", добавя Блиц.

Медикът още веднъж насочва предизвестие към всички да не се самолекуват:

" В 21 век пациентите може да имат висока просвета, само че медицинските им знания са извънредно незадоволителни да преценяват дали са заболели от грип, вирусна зараза или бактериална зараза. Независимо от рекомендации на " специалисти " да не посещавате лекарските кабинет и да се лекувате с антивирусни препарати отново ви предлагам, не се самолекувайте. Лечението ви би трябвало да е след обзор и закупуването на медикаментите би трябвало да е с рецепта.

Противовирусни препарати като тамифлу, реленца и ремантадин, са предопределени единствено за вирусите на грипа и то в първите 24-48 часа. За лекуване на други вирусни и бактериални инфекции те са неприложими. За лекуване на първоначални и вторични бактериални инфекции се изписва антибиотик.

Всички вълшебен прахчета, в основата си съдържат или парацетамол, нурофен, ибупрофен или други нестероидни противовъзпалителни средства. Те не лекуват грипа, единствено повлияват признаците му и не трябва да се предозират тъй като водят до увреждане на храносмилателната система. Имуностимулаторите от скъпия изопринозин, през хомеопатията до чая и чесъна,също не лекуват грипа, а единствено укрепват имунитета ви За бога, хора, ходете на доктор, който знае от какво се нуждаете - от противовирусни, от антибиотик или от хоспитализация! "  
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР