Samsung заяви, че новата ѝ технология, наречена Samsung Gauss, е

...
Samsung заяви, че новата ѝ технология, наречена Samsung Gauss, е
Коментари Харесай

Samsung пусна AI модел, създаден за телефони

Samsung съобщи, че новата ѝ технология, наречена Samsung Gauss, е предопределена за приложения с изкуствен интелект в устройствата. Корейската компания споделя, че моделът ѝ за AI е кръстен на Карл Фридрих Гаус, " именития математик, основал теорията за естественото систематизиране, която е в основата на машинното образование и AI ".

" Samsung Gauss сега се употребява при продуктивността на чиновниците, само че в близко бъдеще ще бъде разширена до разнообразни приложения на продуктите на Samsung, с цел да обезпечи ново потребителско преживяване ", съобщи Samsung в прес изказване през днешния ден.

Системата за AI има три съществени функционалности: първата, Gauss Language, е генеративен езиков модел, който може да помогне за сформиране на имейли и превод на наличие, както и да " усъвършенства потребителското преживяване, като разреши по-интелигентно ръководство на устройствата, когато са интегрирани в артикули ".

Втората функционалност разрешава на вътрешните разработчици на програмен продукт да пишат бързо код, а третата, Samsung Gauss Image, може да генерира или редактира изображения.

Samsung има опцията да бъде измежду първите производители на телефони в света, които вкарват генеративен изкуствен интелект в своите устройства.

Даниел Араухо, вицепрезидент на мобилния отдел на Samsung, съобщи по време на диалога за приходите на компанията предишния месец, че технологията за генеративен AI евентуално ще доближи до потребителите през идната година, споделят от CNBC.

Korea Times оповестяват, че Gauss ще бъде интегриран в идващия телефон Galaxy S24, който се чака при започване на 2024 година Световните медии чакат това да бъде основен фактор за продажбата на модела, изключително в случай че Gauss е в положение да започва някои лимитирани генеративни модели на изображения и езикови модели локално на устройството.

Apple, най-големият противник на Samsung в региона на смарт телефоните, към момента не е оповестила собствен личен артикул с генеративен AI. Главният изпълнителен шеф на компанията Тим Кук съобщи предишния месец по време на диалога за приходите на Apple, че софтуерният колос " работи " в региона на генеративния AI, само че отхвърли да даде повече детайлности, припомня CNBC.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР