Samsung започва масово производство на първата в индустрията GDDR6 памет.По

...
Samsung започва масово производство на първата в индустрията GDDR6 памет.По
Коментари Харесай

Samsung стартира масово производство на първата по рода си GDDR6 памет

Samsung стартира всеобщо произвеждане на първата в промишлеността GDDR6 памет.

По този метод компанията съумява да изпревари своите най-големи съперници в този сегмент SK Hynix и Micron. Новите модули на Samsung оферират впечатляваща продуктивност и ще станат част от идващото потомство видео карти, написа digital.bg.

Очаква се в идващите месеци SK Hynix и Micron също да стартират серийно произвеждане, което ще форсира навлизането на първи артикули с GPDDR6 памет на пазара.

Според формалните данни новите 16Gb GDDR6 чипове подсигуряват два пъти по-бърза скорост на работа и същата компактност, както актуалните GDDR5 модули. От Samsung прецизираха, че те са създадени с 10-нанометрова технология и употребяват едвам 1.35V сила, което се дължи на специфична архитектура с " ниска продуктивност " на компанията. За съпоставяне актуалното потомство 8Gb GDDR5 модули са 20-нанометрови и изразходват 1.55V.

Първите устройства са GDDR6 памет ще са налични за потребителите през втората половина на годината. Очаква се модулите да се употребяват и от новите монитори с 8K резолюция на водещите производители.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР