Samsung започна изграждането на център за научноизследователска и развойна дейност

...
Samsung започна изграждането на център за научноизследователска и развойна дейност
Коментари Харесай

Samsung започна изграждането развоен център във Виетнам за $220 млн.

Samsung стартира построяването на център за научноизследователска и развойна активност на стойност 220 милиона $ във Виетнам. Това обявиха от звеното на южнокорейския софтуерен колос в Ханой, написа Reuters.

Церемонията по започването на строителството, която трябваше да се организира в събота, беше анулирана поради епидемията на ковид. Говорителят на Samsung удостовери анулацията, само че не даде други детайлности.

Работата по построяването на центъра в Ханой ще бъде приключена до края на 2022 година. На място ще работят сред 2 200 и 3 000 души.
 Коронавирусът стартира да затваря фабрики и в Южна Корея
Коронавирусът стартира да затваря фабрики и в Южна Корея

Сред засегнатите са Samsung, Seojin Industrial и Hyundai

Samsung е най-големият задграничен вложител във Виетнам, като вложенията са на обща стойност към 17 милиарда $.

Планираният център ще бъде най-големият по рода си в Югоизточна Азия и ще ускори научните благоприятни условия на компанията в области като изкуствен интелект, интернет на нещата и 5G, написа още в известието на компанията.

Износът на Виетнам на смарт телефони и аварийни елементи, които най-вече се създават от Samsung, набъбна с 4.4% през предходната година до 51,38 милиарда $, демонстрират данни на митническите служби в страната.

Миналата седмица Виетнам забрани на туристите от засегнатите от ковид региони на Южна Корея да вървят в страната. Миналата година във Виетнам са отишли 18 милиона туристи от Южна Корея, която е втората по величина туристическа група след китайската такава.
 Как коронавирусът повлия на международния туризъм?
Как коронавирусът повлия на международния туризъм?

25 000 полета до Китай са анулирани за седмица
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР