Samsung закрива изследователския си отдел за разработка на процесори в

...
Samsung закрива изследователския си отдел за разработка на процесори в
Коментари Харесай

Samsung закрива изследователски отдел за разработка на процесори в САЩ

Samsung закрива изследователския си отдел за разработка на процесори в едно от своите американски уреди. Според анализаторите ходът ще понижи вероятностите на марката мобилни чипове Exynos на софтуерния колос, написа Reuters.

Със затварянето на звеното може към 300 души да бъдат съкратени или преместени в разнообразни планове.

Процесорите Exynos се смятат за характерен образец за опитите на южнокорейската компания да понижи зависимостта си от чипове памет и да усили продажбите на логичен чипове, които се употребяват в мобилни устройства и самостоятелни транспортни средства.

Собствените чипове на Samsung обаче, които се употребяват във водещите смарт телефони от серията Galaxy и се конкурират против тези на Qualcomm, не могат да намерят външни клиенти.

Решението за затварянето на отдела е показателно за това, че компанията се изправя пред доста провокации в промотирането на процесорите.
 Samsung влага $116 милиарда в борба против Intel и Qualcomm
Samsung влага $116 милиарда в борба против Intel и Qualcomm

Южнокорейският производител

" Чиповете Exynos в действителност не се употребяват на никое място другаде, с изключение на за серията Galaxy и от ден на ден губят позиции на пазара на мобилни процесори, което поражда въпросителни към конкурентоспособността на цялата компания ", споделя анализаторът от Cape Investment & Securities Парк Сун-сон.

Ходът към този момент докара до спекулации, че софтуерният колос ще употребява главен дизайн на AMD или полуперсонализиран подобен. Парк обаче е на мнение, че затварянето на отделя в американското оборудване на Samsung не значи, че компанията ще се откаже напълно от Exynos.

В отговор компанията уточни, че ще продължи да създава чиповете Exynos. " Въз основа на задълбочена оценка и нуждата да останем конкурентоспособни на международния пазар, компанията реши да реалокира част от американския си екип за научноизследователска и развойна активност ", се споделя в изказване на Samsung.

Засегнатите чиновници ще са най-много от центъра за научноизследователска и развойна активност в Остин, който създава ядрото на процесора от 2010 година насам. От екипа за процесори в Advanced Computing Lab в Сан Хосе се чака дребен брой чиновници да бъдат пуснати или преместени в други подразделения.

" Основните проучвания донесоха по-малко стойност от предстоящата за целия бизнес с чипове на Samsung ", изяснява неизвестен източник, осведомен с въпроса.
 Samsung изтегля производството си от Китай
Samsung изтегля производството си от Китай

Заради мощната конкуренция от Huawei и Xiaomi
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР