Samsung случайно публикува уеб страницата на предстоящия си флаш диск

...
Samsung случайно публикува уеб страницата на предстоящия си флаш диск
Коментари Харесай

Samsung 990 Evo е първият в света SSD диск с хибридно PCIe 4.0 / PCIe 5.0 включване

Samsung инцидентно разгласява уеб страницата на идния си флаш диск NVMe 990 Evo маркетинговите материали и спецификации. 990 Evo е SSD диск от междинен клас, който предлага скорости на четене и запис надлежно 5000 MB/s и 4200 MB/s. Новият артикул обаче е неповторим със своята настройка на PCIe линиите.

Уникалната специфичност на 990 Evo е, че той поддържа PCIe 5.0, само че единствено с две линии, което е еквивалентно на пропускателната дарба на четирите PCIe 4.0 линии, които дискът също предлага. Все още не е напълно ясно какво е предиздвикало експертите да оборудват устройството с четири PCIe 4.0 ленти и две PCIe 5.0 ленти по едно и също време. PCIe 4.0 SSD дисковете работят добре в PCIe 5.0 слотовете, тъй че от техническа позиция 990 Evo няма никакво преимущество в поддръжката на PCIe 5.0, изключително като се има поради, че PCIe 4.0 не е тясно място в този случай.

Въпреки това има нишов сюжет, в който тези две PCIe 5.0 линии могат да бъдат потребни. Въпреки че пропускателната дарба на две PCIe 5.0 линии и четири PCIe 4.0 линии е 8000 MB/s, има разлика, в случай че конекторът за връзка има единствено две линии. При двуканален интерфейс елементарният PCIe 5.0 SSD диск с PCIe 4.0 ще може да употребява единствено две линии и неговата честотна лента ще бъде понижена на половина ─ от 8000 MB/s на 4000 MB/s. Но Samsung 990 Evo ще може да резервира цялостната ширина на честотната лента, защото може да употребява тези две линии при скорости на PCIe 5.0. Освен това потреблението на две линии вместо четири може да понижи и потреблението на сила.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР