Samsung ще подсили производството си на NAND памет в Китай

...
Samsung ще подсили производството си на NAND памет в Китай
Коментари Харесай

Samsung ще инвестира $8 млрд. в нова фабрика за NAND чипове

Samsung ще укрепи производството си на NAND памет в Китай с спомагателни вложения от $8 милиарда. Ходът е в отговор на напън от локални компании, които подбиват продуктите на корейците. Очаква се нарастване на продажбите на 5G устройства следващата година, от там и търсенето на чипове. Това кара Samsung да направи всичко допустимо да държи цените на паметта ниски.
При такива условия конкуренцията ще лишава пазарен дял по-трудно
Тази година Samsung загуби първото място по произвеждане на чипове в интерес на Intel. Според Ройтерс, ще се направи опит лидерската позиция да се върне с инвестиция от $8 милиарда в произвеждане на чипове.

Ако всичко мине наред, ще има скок в производството на NAND флаш памет и пазара ще се наводни в точния момент за скока в търсенето през 2020-та. Анализите сочат, че корейците държат ¾-ти от пазара на 5G телефони и компанията ще направи всичко допустимо да се укрепи на този фронт, с цел да не се промени това.

По-интересното е, че Samsung прави този залог във време, в което облагите на компанията понижават. Причината е точно актуалното едва търсене на чипове и ниските цени на паметта. Ако обаче Samsung държи огромните количества чипове и цените останат ниски, съперници като Micron и SK Hynix мъчно ще се вметнат на пазара. От това ще дойдат дълготрайни изгоди.

Планът ще се хареса и на китайските управляващи, откакто корейският колос затвори няколко завода, участващи в производството на смарт телефони, с цел да се възползва от по-изгодни условия в Индия и Виетнам.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР