Samsung ще използва сплави Metal 12, за да направи продуктите

...
Samsung ще използва сплави Metal 12, за да направи продуктите
Коментари Харесай

Samsung разработи нова магнезиева сплав за смартфоните си от серията Galaxy

Samsung ще употребява сплави Metal 12, с цел да направи продуктите си – смарт телефони, преносими компютри и носима електроника – по-издържливи и леки. Компанията към този момент е задвижила процедура по регистрацията на нова комерсиална марка за специфичния материал.

Но, в случай че сте си помислили, че от Samsung са разкрили някакъв нов метал, би трябвало да ви разочароваме – Metal 12 е основан на магнезий, който е 12-и детайл в периодическата таблица . Това е магнезиево-алуминиева сплав, която към този момент се употребява в новите преносими компютри на Samsung, и би трябвало да подкрепи и смарт телефон промишлеността на компанията в най-близко бъдеще..

Прочетете още: Samsung приготвя два сгъваеми смарт телефона

Според Galaxy Club, макар че от Samsung чак в този момент подават поръчка за комерсиална марка, тази сплав към този момент е се употребява в новата серия преносими компютри на компанията Notebook 9 (2018). Магнезиевата сплав оказва помощ на Samsung да понижи общото тегло на устройствата , без да навреди на тяхната издръжливост и устойчивост. Както изяснява Android World, 13,3-инчовият Notebook 9 тежи единствено 995 грама, а 15,6-инчовият модел е единствено с 300 грама по-тежък.

Заявката за комерсиална марка, подадена в Службата за интелектуална благосъстоятелност на Европейския съюз, разкрива, че материалът занапред ще бъде употребен и за други устройства , с изключение на за преносимите компютри на южнокорейския софтуерен колос. Очаква се в близко бъдеще Samsung да употребява сплавта и при производството на водещите си смарт телефони Galaxy S и Note и идните Galaxy Wear устройства . Означава ли това, че телефоните Galaxy S9 и Galaxy Note 9 ще имат магнезиево шаси? Към момента още е рано да се каже, само че е значимо да запомните, че и двата телефона ще запазят дизайна си и опцията за безжично зареждане.

Серията Galaxy S9 ще бъде показана в края на февруари и евентуално ще се появи в магазините доникъде на март.
Източник: pcworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР