Samsung се присъединява към компаниите, които искат да намалят употребата

...
Samsung се присъединява към компаниите, които искат да намалят употребата
Коментари Харесай

Най-големият производител на смартфони обяви война на пластмасата

Samsung се причислява към фирмите, които желаят да понижат използването на пластмаса за понижаване на нездравословното въздействие върху природата.

Най-големият прозводител на смарт телефони в света ще размени пластмасовите опаковки, които нормално употребява при електронните си устройства.

Промяната ще започва през първата половина на тази година, като в началото ще засегне опаковките на смарт телефони, таблети и портативни устройства.

Вместо пластмаса ще се употребяват хартия и основани на биоматериали артикули за пакетиране, както и рециклирана пластмаса, оповестиха от Smamsung в съобщение, предава CNN.

Това ще промени и дизайна на зарядните устройства за смарт телефони, като компанията ще отстрани лъскавото покритие за сметка на непрозрачен дизайн.

Говорител на Samsung показва, че понижаване на пластмасата в опаковките на компанията ще продължи и в бъдеще, като няма краен период за самодейността.

Световните океани са задръстени с пласмаса, като до 2050 година, в случай че замърсяването продължава със същите темпове, в океаните ще има повече пластмасови боклуци, в сравнение с риба.

Samsung продаде към 291 млн. смарт телефона през предходната година, по данни на компанията за изследвания IDC.

Пласмасовите опаковки, които защищават от пострадвания бялата и черна техника на Samsung, като перални, хладилници, тв приемници и климатици, ще бъдат заменени с такива, направени от рециклирани материали и био пластмаса.

Въпреки самодейността, Smasung в последна сметка разчита на пласмасата за много огромна част от продуктите си, а освен за опаковките. През 2017 година компанията е употребила 590 хиляди тона пластмасам, сочи последният й отчет по резистентност. Рециклираната пласмаса оформя едвам 6% от общото ползване на пластмаса от компанията.

Някои от топ фирмите по света към този момент от години опитват с разнообразни подходи против казуса със замърсяването.

Като цяло, множеството такива компании постановат политики за понижаване на продуктите за еднократна приложимост, прехамване на рисковите за природата опаковки и впрочем. /profit.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР