Samsung се опитва да парира нарастващата глобална заплаха от китайските

...
Samsung се опитва да парира нарастващата глобална заплаха от китайските
Коментари Харесай

Samsung пусна още евтини модели, за да се бори с Xiaomi на ключов пазар

Samsung се пробва да парира възходящата световна опасност от китайските съперници с нови евтини смарт телефони, насочвайки се първо към градската юноша на бързоразвиващия се пазар в Индия.

Корейският колос доминираше в Индия от 2012 година насам, само че предходната година бе изпреварен от китайския си съперник Xiaomi. Неговата позиция като водач на международния пазар също е застрашена от различен китайски съперник - Huawei.

Samsung показа два нови смарт телефона от своята водеща серия Galaxy - M10 и M20. Най-евтиният модел ще коства единствено 112 $ в Индия, написа CNN Business.
 Samsung против Huawei и Xiaomi: Корейският колос залага на по-евтини смарт телефони
Samsung против Huawei и Xiaomi: Корейският колос залага на по-евтини смарт телефони

Първите такива модели ще се появят на пазара по-късно тази година

Устройвата разполагат с функционалност за лицево различаване и акумулатори с потенциал 5000 mAh. Те са " проектирани в страната за млади милениали " и ще стартират да се продават в Индия от 5 февруари, преди да бъдат пуснати в други страни.

Китайски марки като Xiaomi, Oppo и Vivo направиха голям пробив в Индия най-много поради по-ниските си цени, които са съществена точка за продажба в страна, където междинният годишен приход е по-малък от 2000 $.

Xiaomi държи 28% от пазара през 2018 година, спрямо 24% за Samsung, съгласно софтуерните консултанти Counterpoint Research. Китайският колос Huawei съобщи, че чака да надмине Samsung като най-големия продавач на смарт телефони в света до 2020 година
 M20 с съперниците му от Xiaomi, Realme и Nokia
Източник:

M20 с съперниците му от Xiaomi, Realme и Nokia

Samsung към този момент предлага по-евтино устройство в Индия - базовият Galaxy J2 Core се продава за към 84 $ - само че новите модели ще оферират по-голям избор в по-ниския пазарен сегмент. Според компанията серията Galaxy M ще има по-добри камери и по-дълъг живот на батерията.

Моделът M10 с 16GB вътрешна памет коства 7990 рупии (112 долара), а по-луксозният M20 коства 12 990 рупии (183 долара). Това е дребна част от цената на топ моделите на компанията като Galaxy S9, който се продава за над 800 $ в Индия, и като цяло подхожда на междинната цена на смарт телефоните в страната от към 167 $.

Цената е една от главните аргументи, заради които Apple не съумява да се наложи на индийския пазар. Производителят на iPhone се опита да заобиколи високите индийски мита върху импортираните устройства, като създава някои по-стари модели на локална почва, само че към момента държи едвам 2% от пазара. Тези локални модели на iPhones костват повече от 250 $.
 Компанията чака съществени продажби от по-луксозния на ниска цена модел M20
Източник:

Компанията чака съществени продажби от по-луксозния на ниска цена модел M20

Samsung, сходно на Xiaomi, влага милиарди в производството на повече смарт телефони в Индия, разкривайки " най-голямата фабрика за мобилни телефони в света " покрай Ню Делхи предходната година.

Наградата е примамлива. Индия към този момент е вторият по величина пазар на смарт телефони след Китай, само че към 60% от 1.3-милиардното й население към момента няма достъп до интернет.

Тъй като това бързо се трансформира, Samsung се надява новите му смарт телефони да му оказват помощ да отблъсне китайските съперници и да вземе по-голям пазарен дял.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР