Samsung разработи нова технология за потребителски дисплеи, наречена Micro LED,

...
Samsung разработи нова технология за потребителски дисплеи, наречена Micro LED,
Коментари Харесай

CES 2018: Samsung представи Micro LED потребителски дисплеи

Samsung създаде нова технология за потребителски екрани, наречена Micro LED, на която в най-скоро време ще можете да се насладите в личния си хол. Компанията несъмнено е разчувствана от опциите на новата си технология, само че какво тъкмо е Micro LED и по какъв начин работи?

Просто казано, това е панел от дребни червени, зелени и сини светодиоди, които работят в синхрон, с цел да произведат изцяло видео изображение. Компаниите се пробват да разработят тази технология от доста време, само че през годините постоянно се намираше затруднение, което да не разреши основаването на сходен екран, като в множеството случаи това беше размерът на светодиодите . Ако не могат да бъдат направени задоволително дребни, те разрешават единствено ниска разграничителна дарба, което значи, че картината би изглеждала добре единствено от разстояние. Това е и повода до момента технологията да е намерила приложение само при екраните на спортни уреди – зали и игрища.

Ето по какъв начин наподобява един стандартен светодиоден панел за външен екран под микроскоп:

Samsung LED панел, следен през микроскоп по време на CES 201:

Не единствено, че светодиодите са доста по-малки в Micro LED панела, само че Samsung ги групира в тройки - алено, зелено и синьо - с цел да сформират самостоятелни пиксели. Намаляването на размера и по-близкото разполагане на светодиодите прави създаването на Samsung подобаваща за потребление в екран с висока разграничителна дарба за домашно прилагане.

Но по какъв начин наподобява Micro LED при съпоставяне със съществуващите потребителски екрани?

Тази технология наподобява доста на OLED, като се изключи че не употребява органична матрица ( " O-то " в OLED). Но не бъркайте Micro LED със съществуващите LED тв приемници , които употребяват светодиодите като източник на светлина в задния панел, както и цялост от филтри и пласт от течни кристали за основаване на изображение. При Micro LED екранa гледате непосредствено към светодиодите.

По време на тазгодишното издание на CES Samsung показа 146-инчов екран, употребяващ Micro LED панели. Според компанията едно от преимуществата на технологията е способността да се вършат модулни екрани, разширявайки или намалявайки общия размер на екрана. Външните обществени екрани също могат да бъдат скалирани по този метод. Въпреки огромните упования обаче, от Samsung не разрешават на този стадий на никой да се приближи прекалено много до новия екран - сигурен знак, че технологията е в ранна фаза, само че дават обещание повече детайлности през първите няколко месеца на 2018 г.
Източник: pcworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР