Samsung пуска тази година още един сгъваем смартфон, пише CNBC.

...
Samsung пуска тази година още един сгъваем смартфон, пише CNBC.
Коментари Харесай

Бъдещето на Samsung зависи от сгъваемите смартфони на компанията

Samsung пуска тази година още един сгъваем смарт телефон, написа CNBC. Той ще бъде с друг дизайн от предходния сгъваем - Galaxy Fold.

Южнокорейският софтуерен колос показа първия си сгъваем телефон Galaxy Fold предходната година. Първоначално продажбите трябваше да започват през месец април, само че при тестванията на устройството стана ясно, че моделът има голям брой слаби страни - пантите, екрана и други.

Samsung в профил проблемите с устройството и в последна сметка пусна устройството по-късно през годината на цена от 1 980 $.

Този път от компанията декларират, че макар проблемите с Galaxy Fold, сгъваемите смарт телефони остават един от най-важни цели за Samsung.
 Samsung изненадва с новия си Galaxy Fold 2, който ще се сгъва отвесно
Samsung изненадва с новия си Galaxy Fold 2, който ще се сгъва отвесно

Все още няма данни по кое време телефонът ще е на пазара

" В момента ние се фокусираме върху стартирането на новия сгъваем модел, а също по този начин се фокусираме и върху по-нататъшно повишение на равнището на комплектност на продукта във връзка с екран, дизайн и потребителско преживяване ", сподели изпълнителният шеф на колоса по време на представянето на финансовия доклад на Samsung за четвъртото тримесечие на 2019 година.

" Сгъваемият телефон в действителност отвори нова категория на супер премиум артикул, които се отличават от съществуващите оферти за смарт телефони, и имаме вяра, че продължаването на сериите сгъваеми телефони ще се трансформира в съществена категория на цялостния пазар на мобилни устройства ", показват още от компанията.
 Motorola възроди паметния Razr като сгъваем смарт телефон
Motorola възроди паметния Razr като сгъваем смарт телефон

Той идва на пазара през януари против $1 499

Производителят не е прецизирал цената или дизайна на новия телефон. През месец октомври предходната година обаче компанията пусна видео, показващо няколко разнообразни концепции. Едната е за телефон, който се отваря встрани като съществуващия Galaxy Fold. Втората идея е за смарт телефон, който се отваря нагоре, сходно на метода, по който се отваря сгъваемото устройство Motorola Razr, което беше показано предходната година.

Редица течове и клюки през последните няколко месеца насочват към това, че Samsung най-вероятно ще развие втората идея за дизайна на телефона. Скорошен отчет от софтуерния уеб страница WinFuture също загатна, че смарт телефонът ще се отваря нагоре и че неговото име ще бъде Galaxy Z Flip. Информацията обаче не е доказана.

Мобилният отдел на Samsung означи растеж на продажбите от 8% за четвъртото тримесечие на годишна база. Гигантът обаче е изправен от ден на ден пред засилващата се конкуренция. Apple изпревари Samsung във връзка с размера на доставките на смарт телефони през четвъртото тримесечие.

Според южнокорейската компания сгъваемите устройства сигурно ще бъдат ключ за стимулиране на растежа, заради което се чака занапред компанията да усили индустриалния си потенциал в това направление. Следователно елементарно може да се каже, че триумфът на Samsung, а от там и бъдещето на компанията зависят значително точно от новия сгъваем модел, разясняват анализатори.
 Microsoft показа бъдещето на преносимите компютри и сгъваемите телефони
Microsoft показа бъдещето на преносимите компютри и сгъваемите телефони

Отговорът на Microsoft против Samsung Galaxy Fold и Huawei Mate X
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР