Samsung публикува в своя официален сайт информация за нов ISOCELL

...
Samsung публикува в своя официален сайт информация за нов ISOCELL
Коментари Харесай

Samsung анонсира нов трислоен фотосензор, записващ Full HD видео при 480 кадъра в секунда

Samsung разгласява в своя формален уебсайт информация за нов ISOCELL датчик за камерите на бъдещите мобилни устройства. Предполага се, че датчикът ще се употребява в в камерата на новия флагман Galaxy S9, за който се популяризира, че ще може да снима Super slow motion видео.
Главната специфичност на новия Fast Readout Sensor , от фамилията Bright (има още и Fast, Slim и Dual) е неговата трислойна структура и опцията за запис на Full HD видеа при скорост 480 фрагмента в секунда. Очевидно, това е обединяването в един общ корпус на матрицата, чипсета и паметта. Засега не се знае каква е разликата спрямо трислойните датчици Sony Motion Eye, поддържащи снимането на видео със скорост 960 фрагмента в секунда.



Използва се технология за сумиране на зарядите на клетките на прилежащите пиксели, както и технологията Dual Pixel – всеки сензитивен към светлината съставен елемент съдържа два фотодиода, осигуряващи бързо фазово фокусиране.



Samsung не оповестява един от основните параметри на датчика – времето на снимане. Sony Motion Eye да вземем за пример, може да снима със скорост 960 к/с единствено за една пета от секундата. Но при всички случаи, камерите с новия датчик ще предложат доста по-високо качество на фотосите и видеото.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР