Samsung представи нов мобилен чип Exynos W930, предназначен за носима

...
Samsung представи нов мобилен чип Exynos W930, предназначен за носима
Коментари Харесай

Samsung представи усъвършенстваната платформа Exynos W930 за носима електроника

Samsung показа нов мобилен чип Exynos W930, предопределен за носима електроника. Чипът дебютира като част от новите смарт часовници Galaxy Watch6 и Watch6 Classic. В съпоставяне с Exynos W920, пуснат през 2021 година, новият процесор се отличава с усъвършенствана продуктивност и по-добра енергийна успеваемост.

Exynos W930 разполага с 2 Arm Cortex-A55 ядра, работещи на 1,4 GHz, което е с 18% по-бързо от Exynos W920. Новият чип разполага с 2GB DRAM памет, което е с 33% повече от паметта в предходното потомство процесор. Благодарение на това чипът се оправя с отварянето на приложения с 25% по-бързо.

Exynos W930 употребява усъвършенстваните FO-PLP и SiP-ePoP технологии, с цел да комбинира процесора, контролера за ръководство на зареждането (PMIC), LPDDR4 паметта и 16-гигабайтовата eMMC памет в границите на чип, заемащ дребна повърхност. Чипът се създава по 5 nm софтуерен развой.

Exynos W930 разполага и с интегрирано графично ядро Arm Mali-G68 MP2, което обезпечава поддръжка на по-богата и плавна графика със скорост до 21 фрагмента в секунда, както и поддръжка на по-цветни 3D интерфейси спрямо графичния процесор в Exynos W920. Освен това Exynos W930 разполага с 2 Cortex-M55 ядра с ниска консумация на сила, които дават отговор за функционалността Always-on Display (винаги включен дисплей). Освен това се твърди, че Exynos W930 поддържа световна сателитна навигация, Wi-Fi, 3G/4G и Bluetooth.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР