Samsung планира да пусне преработената си серия Galaxy A в

...
Samsung планира да пусне преработената си серия Galaxy A в
Коментари Харесай

Как скромната серия Galaxy A ще донесе на Samsung 4 млрд. долара в Индия

Samsung възнамерява да пусне модифицираната си серия Galaxy A в Индия като нов метод да се конкурира на локалния пазар с Xiaomi, чиито телефони се трансфораха във властелини там. По-рано този месец Samsung анонсира Galaxy M10 и Galaxy M20 като първия си удар против китайците. Въпросните два модела са бюджетни, само че имат нелоши параметри и огромни акумулатори.
Индия е вторият максимален смарт телефон пазар в света , само че е разрастваща се страна със слаба стопанска система и ниски доходи на глава. Според Reuters, в страната към момента действат 350 милиона „глупави“ телефона. Именно в тях се прицелват смарт телефон производителите, които желаят да ги трансформират в продажби на своите модели.

По данни на анализаторите от Counterpoint, Samsung държи 24 % от пазара в Индия към края на 2018 година против 28 % на Xiaomi. Samsung India обаче има много нападателен проект да промени това. Започвайки от март, компанията ще пуска по един Galaxy A в Индия всеки месец до края на лятото на необятен ценови диапазон: от 140 до 700 $. Прогнозите на колоса са, че единствено Galaxy A серията ще му донесе рекордните над 4 милиарда $.

Новите Galaxy A телефони са налични единствено на няколко пазара и са ориентирани най-много към млади консуматори сред 20 и 30 години.

С пренасищането на продажбите на смарт телефони на западнитe пазари всеки производител – от Apple до Samsung и Xiaomi, търси нови клиенти в Индия, с цел да увеличи своите продажжи. Втората по величина на популацията страна в света е и най-бързо растящият пазар. Все отново единствено 24 % от индийците имат смарт телефони, тъй че има задоволително благоприятни условия за постигане до нови клиенти.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР