Samsung планира да инвестира 25 трилиона корейски вона (около $22,3

...
Samsung планира да инвестира 25 трилиона корейски вона (около $22,3
Коментари Харесай

Samsung влага над $22 млрд. в 5G и изкуствен интелект




Samsung възнамерява да влага 25 трилиона корейски вона (около $22,3 млрд.) през идващите 3 години в области като изкуствен интелект (AI) и 5G, като се надява това да поддържа бъдещия бизнес напредък на компанията.

Корейската компания съобщи, че тази сума е част от общия капиталов пакет от 180 трилиона вона, които ще бъдат вложени в разнообразни планове през идващите 3 година Според Reuters, това е нарастване с 6 на 100 на вложенията на Samsung.

Компанията ще отвори и своя инкубаторска стратегия, която ще включва както вътрешни, по този начин и външни започващи планове, ще обезпечава и софтуерни образования. В съдействие с корейското държавно управление компанията ще сътвори софтуерни просветителни центрове в цялата страна, където ще образова над 10 000 възпитаници и претенденти за работа, ще дава и консултантски услуги на служащите през идващите 5 година Samsung възнамерява да ускори взаимните проучвания с висшите учебни заведения в области като полупроводниковите технологии и други

В изказване на корейската компания се разяснява, че нововъведенията, подкрепени от изкуствен интелект ще подтикват индустриалната промяна, а 5G ще докара до основаването на нови благоприятни условия в региона на самостоятелното шофиране, Интернет на нещата и роботиката. Инвестиционните проекти включват и наемане на още откриватели в региона на изкуствения разсъдък, като техният брой в световните й центрове ще доближи 1000.

Този ход на Samsung не е неочакван, защото бизнесът с ИТ и мобилните връзки на компанията регистрираха внезапен спад през второто тримесечие, който се дължи на ненадейно по-малките продажби на Galaxy S9 и S9 Plus на стагниращия пазар на смарт телефони от най-голям клас. Слабите продажби на смарт телефони доведоха до общ спад на приходите на това значимо за Samsung отделение с към 20 на 100 до 23 трилиона вона ($21,3 млрд).

Именно по тази причина компанията се стреми да диверсифицира своя бизнес, тъй че да разчита на предстоящ напредък от други области.

Сред останалите фокуси на Samsung са превръщането й в водач при електронните съставни елементи като системи в един чип (SoC) за самостоятелни транспортни средства, употребяващи полупроводникови артикули, телекомуникационни произведения и дисплейни технологии на Samsung. Инженерите й ще работят и в областта на биофармацевтиката.

Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР