Samsung обяви, че започва масовото производство на първите чипове DDR4

...
Samsung обяви, че започва масовото производство на първите чипове DDR4
Коментари Харесай

Samsung започна производството на по-ефективна DDR4 памет

Samsung разгласи, че стартира всеобщото произвеждане на първите чипове DDR4 DRAM оперативна памет с потенциал 8 Gb посредством 10 нанометров софтуерен развой.
Новите чипове могат да се употребяват в съвсем всички модерни компютърни устройства. Производителят акцентира, че новите DDR4 DRAM чипове с потенциал 8 Gb са с най-висока продуктивност и енергийна успеваемост на пазара. Освен това, те са и с най-малки размери.

DDR4 DRAM чиповете памет се създават посредством 10 нанометров софтуерен развой от второ потомство, като тяхната успеваемост на производството е с 30% по-добра спрямо предходното потомство на технологията. Новата памет е с към 10% по-бърза и е с 15% по-енергийно ефикасна. Това е реализирано и посредством потребление на усъвършенствана технология за планиране на логическите схеми. Анонсираните чипове обезпечават пропускателна дарба 3600 Mb/s на линия, до момента в който аналогичните чипове от първо потомство имат скорост за продан на данните към 3200 Mb/s на линия.

Samsung заяви, че е завършил с тестванията за съгласуемост на новите чипове памет с другите процесори и излизането на новата DDR4 DRAM памет на пазара ще стане напълно скоро.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР