Samsung Electronics е завършила редизайна на своя първи сгъваем смартфон,

...
Samsung Electronics е завършила редизайна на своя първи сгъваем смартфон,
Коментари Харесай

Samsung е готова с редизайна на Galaxy Fold

Samsung Electronics е приключила редизайна на своя първи сгъваем смарт телефон, Galaxy Fold, който трябваше да види бял свят преди два месеца. Според първичния проект устройството щеше да излезе публично на 26 април, a доставките в Европа да започват от 3 май. Проблеми с екрана в първите бройки, получени за ревюта от публицисти, обаче постановиха отсрочване на премиерата.

По данни на Bloomberg Samsung е в финален етап на основаване на нова комерсиална версия на смарт телефона, само че към този момент няма планувана нова дата за стартирането му в продажба.

Една от аргументите, довели до проблемите с тестовите устройства, бе съществуването на протектор върху екрана, който от ревюиращите бе взет за предпазен филм, който се отстранява преди приложимост. Действително, доста устройства идват с такова фолио, предпазващо предния панел по време на производството и превоза. В случая обаче този материал е значим за поддържане опъна и вярната форма на екрана при негово огъване. За да реши този проблем от компанията са нараснали размера на протектора и в този момент той края на рамката към екрана.

Ако горното звучи елементарно за поправяне, само че идната уязвимост в Galaxy Fold евентуално е наложила дългото закъснение. Става въпрос за реинженеринг на пантата, осигуряваща сгъването на устройството. В първата му версия се оказа, че дистанцията сред нея и екрана е прекомерно огромно и попадащи зад екрана външни обекти водят до неговата щета. Съобщава се, че новия вид пантата прилепва компактно.

Очаква се скоро компанията да стартира да доставя основни съставни елементи за устройството, като екрани и акумулатори, в цех във Виетнам.

На 7 август следва следващо издание на събитие на Samsung, наречено Galaxy Unpacked, на което ще бъдат показани нови таблети, както и идващият флагмански смарт телефон Note 10. Малко евентуално е обаче тогава да се състои премиерата и на Galaxy Fold, настояват източниците на Bloomberg.

 Ди Джей Кох
Ди Джей Кох

Междувременно от компанията гледат и към бъдещето

след смарфтона,

което може да настъпи релативно скоро. Главният изпълнителен шеф на Samsung Electronics Ди Джей Кох съобщи пред медии, че след половин десетилетие хората може да престанат да употребяват смарт телефони.

" Изминалите 10 години бяха ерата на смарт телефона – споделя той за The Independent. От тази година с навлизането на 5G и Изкуствения разсъдък стартира нова ера. " Ди Джей Кох планува последователно прекосяване към умни носими устройства през идните към пет години. В този смисъл категорията на сгъваемите смарт телефони може да се окаже мимолетна и да продължи едвам няколко години.
Източник: pcworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР