Samsung Display планира да похарчи 13 трилиона вона (11 милиарда

...
Samsung Display планира да похарчи 13 трилиона вона (11 милиарда
Коментари Харесай

Samsung модернизира завод за дисплеи с $11 милиарда

Samsung Display възнамерява да похарчи 13 трилиона вона (11 милиарда долара) за модернизиране на южнокорейския си цех за екрани с течни кристали (LCD), тъй че да може да създава по-модерни екрани, заяви организация Yonhap във вторник.

Очаква се компанията, която е част от производителя на потребителска електроника Samsung Electronics да разгласи публично инвестицията през октомври.

Пред Reuters представител на Samsung Display, която оперира с две индустриални предприятия за LCD в Южна Корея и един цех в Китай, съобщи, че нищо не е решено за бъдещите капиталови проекти.

Според Yonhap, корейският ИТ колос има намерение да модернизира завода, който се намира покрай Сеул. Предвижда се в него да стартира произвеждане на екрани по технология с квантови точки.

Източник от Samsung Display разяснява пред Nikkei, че пазарната обстановка е станала прекомерно неприятна за бизнеса с LCD екрани. Ето за какво компанията е решила да понижи производството на общоприети LCD панели и да преориентира потенциала си към произвеждане на панели с по-модерни технологии.

През август от Samsung Display обявиха, напомня TechNews, че обмислят да спрат една от индустриалните си линии за LCD екрани заради свръхпредлагане. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР