Samsung Display Co. планира да инвестира 13,1 трилиона вона ($11

...
Samsung Display Co. планира да инвестира 13,1 трилиона вона ($11
Коментари Харесай

Samsung влага $11 милиарда в следващо поколение дисплеи

Samsung Display Co. възнамерява да влага 13,1 трилиона вона ($11 милиарда) в развиването и производството на екрани от последващо потомство, отговаряйки на натиска в предлагането и цените от китайските съперници, написа Bloomberg.

На събитието, на което участваха и южнокорейският президента Мун Дже-Ин и зам.-председателтя на Samsung Electronics Co. Джей Лий, инвестицията бе показана като ход, който ще преобърне промишлеността, като в това време ще помогне на компанията да резервира лидерската си позиция. Правителството ще влага към 400 милиарда вона от сумата, сподели президентът.

Подразделението компанията ще построи индустриална линия за екрани, които употребяват квантови точки. Очаква се тя да проработи през 2021 година с първичен потенциал от 30 000 панела с размер над 65 инча. Инвестицията ще сътвори 81 000 работни места.

Samsung и съперникът LG Display Co. се пробват да запазят пазарния си дял от възходящата китайска конкуренция. Дисплеите са един от трите най-важни стълба на бизнеса на южнокорейската компания, дружно със смарт телефоните и чиповете памет. И в трите продукта, Samsung е международен водач.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР