Samsumg обещава нов модел на преживяване в киното и спортаKDDI

...
Samsumg обещава нов модел на преживяване в киното и спортаKDDI
Коментари Харесай

5G преобразява видеото в реално време

Samsumg дава обещание нов модел на прекарване в киното и спорта

KDDI и Samsung приключиха сполучливо тест за видео стрийминг в действително време благодарение на 5G-поддържащи устройства

За напълно ново, завладяващо прекарване за гледане на спортни и занимателни излъчвания, в което фенът управлява своята позиция, оповестяват японският телеком KDDI и корейската компания Samsung. Те приключиха сполучливо тест за видео стрийминг в действително време благодарение на 5G-поддържащи устройства, взаимно с KDDI Research, мобилния телеком на Окинава и института ATR.
още по тематиката
Тестът е извършен по време на професионална бейзболна игра на Okinawa Cellular Stadium в Наха, Япония. За тестването е употребявано изцяло 5G решение от Samsung, формирано от виртуално ядро, виртуален  RAN, едно от най-малките 5G устройства за достъп и 10 комплекта 5G таблетни устройства.

Общо 16 камери са употребявани, с цел да снимат батъра от разнообразни ъгли и да произведат обемни видеоклипове в действително време за лъчение към 5G таблети на Samsung.

„ Интересно е да забележим по какъв начин 5G технологията може да промени живота ни ”, сподели Йонгки Ким, президент и началник на мрежовия бизнес в Samsung. „ 5G към този момент е действителност. Ще продължим да работим с KDDI, с цел да проучим по какъв начин технологиите могат да бъдат доразвити и прилагани в нашите домове и градове ”, добави той.

Предаването в действително време на видеоклипове с огромен размер на мобилни устройства или огромни екрани се чака да докара до напълно нов модел на прекарване в киното и спорта. 5G прави действителност това, което по-старите мобилни технологии не могат да осъществят – по едно и също време предаване на огромни обемни видеа.

Проведеният тест от експертите на KDDI и Samsung удостовери, че гледането на видео наличие към този момент минава на напълно ново равнище. Зрителите могат да се насладят на видео  с голяма разграничителна дарба, както и да сменят гледната точка, за по-детайлно прекарване.

С помощта на „ Free-viewpoint ” технология, създадена от KDDI Research, потребителите могат да се любуват на видеото от всяка позиция посредством реконструиране на 3D модел за човешки обекти и фонови обекти като поле на стадион.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР