Самоуправляващият се модел на GM - Bolt EV, показва преминаван

...
Самоуправляващият се модел на GM - Bolt EV, показва преминаван
Коментари Харесай

General Motors се насочва към нишата на автономните таксита

Самоуправляващият се модел на GM - Bolt EV, демонстрира преминаван на кръстовище в Сан Франциско.

© Elijah Nouvelage Още по тематиката
Uber излиза на загуба с 1.3 милиарда $

Разходите по несполучливото нахлуване в Китай спънаха резултатите на компанията
26 авг 2016
Uber опитва със самоуправляващи се таксита

Компанията за споделено пътешестване възнамерява да пусне 100 самостоятелни автомобила в Питсбърг
21 авг 2016
Умен превоз или блъскащи се колички

Инцидентите с Tesla и странните проекти на Илон Мъск за самоуправляващи се камиони са все по-добър мотив да се запитаме дали, по кое време и по какъв начин самостоятелните коли ще тръгнат по пътищата
30 юли 2016
General Motors влага 1 милиарда $ в самоуправляващи се коли
13 мар 2016 Пазарът на самоуправляващите се таксита ще доближи 1.5 трлн. $ до 2030 година, предвижда консултантската компания McKinsey. Един от най-големите производители на коли в света General Motors разгласи, че ще се опита да стартира бизнес с транспортни услуги в градовете и за задачата ще употребява самостоятелни коли, оповестява Financial Times. Ако бъде сбъднат, проектът ще влезе в действие до 2019 година и ще е първият по рода си. Според американския авто колос наклонността за нарастване каузи на самоуправляващите се коли и новото направление, което компанията ще следва, имат капацитета да натрупат обилни доходи.

Трудна задача

Въпреки компликациите, които чакат GM по отношението проблеми с самостоятелната технология, високи разноски и прецизни регулации, решението на компанията я слага пред най-големите й съперници. За съпоставяне Ford ще пусне собствен самостоятелен автомобил на пазара едвам през 2021 година, а Toyota и Renault-Nissan считат да навлязат в нишата надлежно през 2020 година и 2022 година В тази връзка изпълнителният шеф на анализаторската компания Edmunds Джесика Калдуел разяснява, че GM вижда от рано капацитета на показаната опция и се възползва от нея, с цел да излезе отпред на сектора в близкото бъдеще. Независимо от това всеобщото мнение е, че постигането на задачата в подобен кратковременен проект е прекомерно амбициозно, защото технологията е надалеч от нужното рационализиране, с цел да ръководи коли изцяло независимо.

Високите оперативни разноски съставляват различен неотложен проблем, който производителят на коли ще би трябвало да реши. Усложнението произлиза от скъпата прехрана на мрежа, която да свързва клиента с автомобила, амортизацията на активите и тяхната поддръжка. Компанията от своя страна твърди тъкмо противоположното, а точно, че без човешкия детайл в уравнението разноските ще отбележат спад и по едно и също време маржовете и възвръщаемостта ще се повишат. Намаляването на разноските може да бъде повлияно от евентуално съдействие с компании за споделено пътешестване от ранга на Uber и Lyft, само че това ще понижи облагата на GM на половина и ще я трансформира в елементарен снабдител на хардуер.

Висока конкуренция , висока облага

Развитието на технологията за самостоятелни коли е сфера на висока конкуренция, което само се удостоверява от разбора на McKinsey, че пазарът на самоуправляващите се таксита ще доближи 1.5 трлн. $ до 2030 година Във връзка със засилващата се наклонност за мястото, което самостоятелните коли стартират да заемат в днешно време Navigant Research направи оценка на представителите с интерес и оперативна активност в бранша, акцентирайки кои компании най-вероятно ще вземат превес в конкуренцията. Според анализаторската организация компании от ранга на Honda, Baidu, Toyota, Tesla, Hyundai, BMW, Waymo и Volvo ще отбележат забележителен напредък в разработките си, само че GM и Ford ще са първенците в бранша. Това мнение се образува вследствие на значителните вложения от страна на GM и разрастването на Ford в това направление. Пазарът на самостоятелните коли се предвижда да доближи 60 милиарда долага годишно, като най-малко половината от сумата ще се пада на софтуера и електрониката.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР