Самоуправляващите се коли са на челните страници на новинарските сайтове

...
Самоуправляващите се коли са на челните страници на новинарските сайтове
Коментари Харесай

Intel, Volkswagen и Mobileye стартират самоуправляваща се таксиметрова услуга

Самоуправляващите се коли са на челните страници на новинарските уеб сайтове от няколко години, само че до момента се водеха най-вече полемики за далечното бъдеще и нямаше изгледи нещо действително да се случи. Това може да се промени още през идната 2019 година, когато Intel, Volkswagen и Mobileye сплотяват напъните си за основаване на флотилия от самоуправляващи се таксита в Израел.

Това ще е един от първите образци за търговски потребление на подвижност като услуга (MaaS) от 4-о равнище, което организацията на автомобилните инженери SAE (Society of Automotive Engineers) разказва като вид кола, ръководен от изкуствен интелект, т.е. зад кормилото на колата не би трябвало да има човек.

Volkswagen ще доставя колите, а Mobileye ще обезпечава технологията за самостоятелно шофиране в колите на немския тръст. Самата технология ще работи върху чипове на Intel.

Важно е да се означи, че това съдействие сред трите компании не е извънредно, т.е. всяка компания може да развива разнообразни начинания. Това е забавна детайлност, евентуално наложена от Intel, която счита, че нейните чипове ще са в основата и на други сходни планове.

Партньорството на Intel с BMW, Mobileeye и Fiat Chrysler се пробва да сътвори самоуправляваща се технология за коли серийно произвеждане, като този план се „ цели “ в друг дял от пазара.

 Бившият към този момент началник на Intel Браян Крзанич приказва за вложенията на компанията в технологиите за самостоятелно шофиране по време на CES 2018. Снимка: Intel

Бившият към този момент началник на Intel Браян Крзанич приказва за вложенията на компанията в технологиите за самостоятелно шофиране по време на CES 2018.
Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР