Самоуправляващите автомобили са интересна иновация, която е само въпрос на

...
Самоуправляващите автомобили са интересна иновация, която е само въпрос на
Коментари Харесай

Нова технология ще позволи на самоуправляващите автомобили да предвиждат движенията на пешеходците

Самоуправляващите коли са забавна иновация, която е единствено въпрос на време да стане част от всекидневието ни. Водещите производители и IT компании организират серия от обществени проби, само че към момента съществуват разнообразни проблеми. Основен акцент за автономните автомобили е сигурността на другите участници в придвижването, което в огромна степен бави навлизането им на пазара. Учени от University of Michigan работят над неповторима система, която предлага дейно решение.

Техният план е обвързван с създаването на способ за образование на самостоятелните коли да плануват бъдещите придвижванията на пешеходците. За да реализират този резултат използват невронна мрежа, която проучва в действително време разнообразни обстановки на пътя. Идеята е колите да се ориентират максимaлно бързо в пространството, знаейки къде се намират другите транспортни средства и пешеходци. По този метод ще се избегнат всевъзможни евентуални произшествия, прeдаде DigitalTrends.



 

Уникалната система обръща внимание на голям брой фактори, като телосложение, походка, траектория и други Данните се употребяват, с цел да се планува какво ще бъде идващото деяние на даден човек. Първоначалните проби с този програмен продукт демонстрират оптимистични резултати и учените се надяват да съумеят да приближат оптимално прецизността на системата до 100%. Интеграцията на сходна стратегия ще направи самостоятелните коли още по-безопасни.

Digital.bg

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментар
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР