Самоуправляващи се автомобили на пътя до 2025Великобритания иска до 2025

...
Самоуправляващи се автомобили на пътя до 2025Великобритания иска до 2025
Коментари Харесай

Самоуправляващи се автомобили на пътя до 2025

Самоуправляващи се коли на пътя до 2025

Англия желае до 2025 година по пътищата да бъдат необятно публикувани самоуправляващи се коли, като разгласи проекти за нови закони и финансиране в размер на 100 млн. паунда (119,09 млн. долара), съобщи БГНЕС, цитирайки “Ройтерс”.

Правителството съобщи, че желае да се възползва от развиващия се пазар на самостоятелни транспортни средства, който прави оценка на 42 милиарда паунда и счита, че може да сътвори 38 000 нови работни места.

"Искаме Обединеното кралство да бъде отпред в създаването и потреблението на тази фантастична технология и по тази причина влагаме милиони в жизненоважни проучвания на сигурността и дефинираме законодателството, с цел да подсигуряваме, че ще извлечем всички изгоди, които тази технология дава обещание ", съобщи министърът на превоза Грант Шапс.

Макар че някои транспортни средства със самоуправляващи се функционалности могат да се движат по огромните пътища до идната година, известието се дефинира и рамката за доста по-широко разпространяване, в това число за публичния превоз и транспортните средства за доставки.

Пакетът за финансиране включва 35 млн. паунда за проучвания в региона на сигурността, които ще бъдат употребявани в новото законодателство, планувано да бъде въведено до 2025 година

"Законодателството ще гласи, че производителите са виновни за дейностите на транспортното средство, когато то се ръководи независимо, което значи, че водачът-човек няма да носи отговорност за произшествия, свързани с шофиране, до момента в който транспортното средство управлява ръководството ", се споделя в изказване на държавното управление.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР