Самоубийствата по света се увеличават. На всеки 40 секунди един

...
Самоубийствата по света се увеличават. На всеки 40 секунди един
Коментари Харесай

На всеки 40 секунди един човек се самоубива на планетата

Самоубийствата по света се усилват. На всеки 40 секунди един човек се самоубива на планетата.

Това стана ясно от видео по време на панел за психическото здраве на Световния стопански конгрес в Давос. Видеото сподели рецесията на психологичното здраве.

Сред участниците са принц Уилям и министър председателят на Нова Зеландия Джасинда Ардърн.

Психическите проблеми се чака да костват на международната стопанска система 6 трилиона $ до 2030 година

Беки Куик от CNBC, която е модератор на панела предизвести, че психическото здраве не получава вниманието, което заслужава.

Лошото психологично здраве коства 2,5 трилиона $ в изгубена продуктивност и е " водеща причина за неработоспособност " по света, акцентира Куик и добави, че 90% от хората с меланхолия с ниски и междинни приходи не получават никаква помощ.

Според принц Уилям никой не желае да приказва за тези проблеми. Херцогът на Кеймбридж разгласи, че е подхванал акцията Heads Together за поощряване на хората да приказват за психическите си проблеми. По думите му обаче нито една известна персона не е заинтригувана да взе участие в акцията, тъй като става въпрос за душевен проблеми.

Изгубих другари, които се самоубиха, съобщи от своя страна Ардърн. Тя разясни, че държавното управление преглежда психологичното здраве като приоритет, тъй като визира всеки човек.

" Един от най-тъжните обстоятелства за Нова Зеландия е, че всеки познава някого, който си е лишил живота. Ние сме дребна страна, по-малко от 5 милиона души, само че през предходната година повече от 600 души са се самоубили ", сподели министър председателят на страната.

Уилям прикани за унищожаване на стигмите към психическите заболявания. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР