Самото упражнение до голяма степен е безсмислено. Безсмислено - от

...
Самото упражнение до голяма степен е безсмислено. Безсмислено - от
Коментари Харесай

Румен Овчаров: Упражнението „държавни бензиностанции“ е безсмислено


Самото упражнение значително е безсмислено. Безсмислено - от позиция на заложените цели. Това разяснява пред БиТиВи някогашният министър на стопанската система и енергетиката и член на Народно събрание на Българска социалистическа партия Румен Овчаров. Той изясни, че сега в България има над 3400 бензиностанции и че надали конкуренцията ще се увеличи, в случай че се създадат още стотина.

В страни като Италия, Унгария, Словения и доста други от Западна Европа, страните имат бензиностанции и цените не са радикално разнообразни по отношение на другите, сподели още Овчаров. Той посочи, че над 70% от данъчните хранилища в България са благосъстоятелност на една група. Заедно с още няколко от огромните играчи на пазара, сумарно, тяхното владеене на хранилища става над 90%. Ако посредством основаването на повече хранилища страната желае да усъвършенства опциите за импорт на гориво, то това може би е добър ход, само че няма в близост рафинерии в района, които да са с по-висока успеваемост и по-високо качество на продукцията си от българските рафинерии, изясни някогашният министър. И подсети, че преди няколко години родните рафинерии са били класирани на 7-мо място в света като качество на работата си.

Овчаров разяснява тезата, че Българска социалистическа партия не е дейна, като изцяло погрешна. Посочи, че за последните 3 месеца държавното управление е приело повече хрумвания и оферти на Българска социалистическа партия, в сравнение с за миналите 3 години. " Да стартираме образците за интензивността на Българска социалистическа партия с Данък добавена стойност - същите тези ресторантьори първо бяха на „ Позитано “ 20 януари месец. Предложението на Българска социалистическа партия за понижаване на налога беше отхвърлено, само че не щеш ли в този момент ГЕРБ одобри отхвърленото предложение на Българска социалистическа партия. Друг образец - предлагането с количеството български артикули по веригите магазини. Също предложение на Българска социалистическа партия, което ГЕРБ отхвърли, а в този момент го приема. Въпросът със периода на изключителното състояние - безпределно или за един месец, което беше предложение на Българска социалистическа партия, което ГЕРБ в тази ситуация одобри. Предложението за приемането на епидемиологичните ограничения - още веднъж предложение на Българска социалистическа партия, което ГЕРБ одобри. Комисията за надзор на разноските - още веднъж предложение на Българска социалистическа партия, което ГЕРБ одобри, посочи като образци Овчаров. Той акцентира, че всички тези твърдящи, че Българска социалистическа партия няма оферти, хрумвания, решения, ограничения, други възможности или каквото и да било друго, са изцяло погрешни. Овчаров счита за несериозни причините на ГЕРБ, че не били чули или разбрали обещано предложение на Българска социалистическа партия и по тази причина то не било признато.

Решението за диференцирани ставки на Данък добавена стойност по принцип е вярно. Това, което не се направи, е че не се поразсъждава по-задълбочено кои браншове да обхване, счита още някогашният министър. Правилно е и като тип антикризисна мярка, която да облекчи най-засегнатите браншове. Да не забравяме, че над 40% от данъчните приходи в България идват точно от Данък добавена стойност. Идеята тук е, че се подкрепя бранш, а не стока. По този метод не се взема решение обществен проблем, а секторен, само че по този начин и се отваря врата, която ще е малко по-трудна за затваряне, приключи Румен Овчаров.

Normal021falsefalsefalseBGX-NONEX-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name: " Нормална таблица " ; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style-parent: " " ; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin-top:0cm; mso-para-margin-right:0cm; mso-para-margin-bottom:10.0pt; mso-para-margin-left:0cm; line-height:115%; mso-pagination:widow-orphan; font-size:11.0pt; font-family: " Calibri ", " sans-serif " ; mso-ascii-font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-bidi-font-family: " Times New Roman " ; mso-bidi-theme-font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;}
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР