Самотният слон, който живееше в ужасни условия в Пакистан и

...
Самотният слон, който живееше в ужасни условия в Пакистан и
Коментари Харесай

Самотният слон Кааван пристигна в Камбоджа за по-добър живот

Самотният слон, който живееше в ужасни условия в Пакистан и провокира световна поддръжка, дойде в Камбоджа в търсене на по-добър живот, оповестиха Българска телеграфна агенция и ДПА. Слонът Кааван пътува със специфичен товарен аероплан.

"Приземиха се ", заяви за организацията Мартин Бауер, представител на организацията за отбрана на животните Фор Поус Интернешънъл със седалище във Виена, Австрия, ангажирана с интервенцията по преместването на животното. "Той беше спокоен по време на целия полет ", увери Бауер.

След повече от 35 години в зоопарка в Исламабад, слонът ще бъде настанен в резерват в северната част на Камбоджа, където го чака новопостроено за него оборудване. След като се аклиматизира, Кааван ще може да се разхожда свободно в резервата, ситуиран върху повърхност от 12 000 хектара и да поддържа връзка с трите слоници, които живеят там.

Пристигането на Кааван в Камбоджа е кулминационната точка на дългогодишните старания на бранители на животните слонът да бъде освободен от зоопарка Маргазар, където живееше в изолираност и неприятни условия.

През септември Кааван - единственият представител на типа Азиатски слон в Пакистан, получи "зелена светлина " за пренасяне в нов дом в Камбоджа със правосъдно решение. Депресираното животно, което остана единствено след гибелта на партньорката му през 2012 година, беше подложено на обзор от интернационален екип от ветеринари за да се откри дали физическото и прочувственото му положение разрешават пътуването и нов живот с други слонове, след прекараните в бедност и окови десетилетия

Спасителната интервенция бе финансирана отчасти от певицата Шер, която пътува до Пакистан, с цел да види слона, преди той да отпътува за Камбоджа.

After years and years and years of activism on his behalf, Kaavan, the world's loneliest elephant, is FINALLY going free! This is such beautiful news amidst such sadness. If you know about Kavaan and followed his journey, you might be crying now too.

— Angelux (@Angelux1111)
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР