Самотници майка и син от Пловдив издъхнаха от болести няколко

...
Самотници майка и син от Пловдив издъхнаха от болести няколко
Коментари Харесай

Трагедията в Пловдив: Починалата Маруся живяла с трупа на сина си Володоя пет дни

Самотници майка и наследник от Пловдив издъхнаха от заболявания няколко дни един след различен. Първи умрял, най-вероятно от инфаркт, синът Володя Генев на 57г., който имал сърдечно-съдово заболяване. Пет дни след него е издъхнала от тежка бронхопневмония майка му Маруся на 87г. Както БЛИЦ писа тежката миризма от разлагащите се тела принудила предходната събота мъж от прилежащия вход да се обади на 112 и по този начин драмата се разплела.
Сигналът в полицията бил получен на 30 юни в 19,20 часа и на мястото бил изпратен в началото един патрулен автомобил. На незабавния телефон се обадил съседът им Красимир от другия вход, чийто апартамент граничел с този на мъртвите. Според други комшии майката Маруся чукала по тръбите на парното и този звук провокирал позвъняването. На адреса отишли и пожарникари, които благодарение на стълба първо се качили на козирката над входа и оттова съумели да се трансферират до третия етаж, и да счупят стъклото на вратата на терасата в жилището на мъртвите, описа тяхната съседка Гина Талева на 75г. Никой от комшиите на Геневи по етаж и вход не се усъмнил, че нещо неприятно е станало с тях, макар тежката и непоносима миризма. „ Още мирише. Мъжът ми постави ароматизатори във входа, само че би трябвало да намерим компания, която да дезинфекцира и да почисти”, се притесняваше млада жена от входа на мъртвите, която търсеше домоуправителката, написа " Монитор " .
Според комшиите мъртвите не са имали никакви родственици, с изключение на софийска племенница на Маруся. Починалата била от украински генезис. Още като дете родителите й се заселили в България и тя се оженила за тревненеца Генчо Генев. Имали къща в Трявна с двор с орехови дръвчета и на млади години постоянно носели в Пловдив орехи от планинския град. Маруся била много опака съседка и не се разбирала с всички от входа си. Тупала през терасата си и поради това постоянно се карала с комшиите. Синът й Марин по този начин и не се оженил. Преди към 30 години се събрал за малко с разведена жена с момченце, само че тя пък отказвала да подпишат в Гражданското и в последна сметка двамата се разделили. „ Много се обичаха, а тя се била развела, тъй като мъжът й я биел. И по тази причина не желала отново да се дами. Но в случай че се бяха събрали с Володя, който беше доста мирен, в този момент щяха да имат наследници и нямаше да се стигне дотук”, допуска Гина Талева.
Тя и Маруся на млади години работели в селското стопанство, след което съседката й се хванала тъкачка във фабрика на Гара Филипово. Там работила цялостен живот и се пенсионирала. Мъжът й Генчо умрял преди към 20 години. Други деца с изключение на Володя, нямали.
Маруся се разболяла преди към 5 години, а в последната година се била залежала. Грижите по нея паднали върху сина й, който пък имал болно сърце. Преди години той бил водач на маршрутка, само че около майка си се принудил да поема нощни смени, с цел да може през деня да е при нея и да я гледа. Започнал да кара бус с служащи, описаха съседите му. „ Много беше изтощен, а и беше възпълен. Едва вървеше от отмалялост. Преди няколко дни го видяхме последно – не можеше да отиде до колата си. Спираше на няколко крачки и почиваше. Съжалихме го”, изясни още съседката Гина. Още предходната година той й споделил, че търси жена да се грижи за майка му, само че не намерил. Напуснал за малко работа, само че не можели двамата с Маруся да живеят единствено с нейната пенсия от 200 лв. и почнал отново да работи. Точно тогава минал нощни смени. Искал да влиза и в болница, само че още веднъж нямало на кой да остави майка си и май се отказал, допускат комшиите.
„ Маруся имаше по-голяма сестра Саша, която живееше в София. Тя имаше доста красива щерка. Идвали са тук преди доста години. Още Володя и братовчедка му бяха деца. Властите би трябвало да издирят тази племенница и тя да си вземе жилището и неговата кола. Нейни са. Полагат й се. Сега другояче какво ще стане с този апартамент, ами с колата?”, се чудеха съседите.
Според полицията в Пловдив следи от принуждение няма, а по случая било формирано досъдебно произвеждане.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР