Самотата е често срещано състояние при всички зрели хора, като

...
Самотата е често срещано състояние при всички зрели хора, като
Коментари Харесай

Самотата е вредна за здравето

Самотата е постоянно срещано положение при всички зрели хора, като разпространяването й доближава до цели 33% или един на всеки трима души, написа Science Alert.

Статистиката демонстрира, че тя е извънредно нездравословна, уврежда мозъка и имунната система, води до меланхолия, а в някои случаи и до самоубийство. Оказва се, че самотата може да докара до преждевременна гибел със същата възможност, с която работи и пушенето.

Ако човек се усеща уединен стресът навлиза и в най-обикновените обстановки, като даже сънят не оказва помощ изключително – даже и да сте се наспали, не се усещате задоволително отпочинали денем.

В съпоставяне с предходните десетилетия самотата се е нараснала доста по света. Последните трендове засягат надалеч освен възрастните – самотата визира деца в детската градина и възпитаници в началните класове.

Ново проучване е проучило най-успешните способи за справяне със самотата. Оказва се, че най-успешният метод за нейното превъзмогване е да измененията вероятността си за света към вас.

Пълния трекст прочетете на страницата на Obekti.bg.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР